Adam Driver filmovi - Top 10 najboljih

Adam Driver filmovi – Top 10 najboljih

Adam Driver (San Diego, Kalifornija, 19. studenog 1983.) je američki glumac.

Prvu zapaženu ulogu ostvario je kao Adam Sackler u HBO-ovoj televizijskoj seriji Girls (2012. – 2017.) za koju je tri puta za redom nominiran u kategoriji najboljeg sporednog glumca u humorističnoj seriji za prestižnu televizijsku nagradu Emmy. Glumački debi na Broadwayu ostvario je u predstavi Mrs. Warren’s Profession iz 2010. godine. Godinu dana kasnije vratio se na Broadway u predstavi Man and Boy, a svoju prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu J. Edgar.

Driver se u sporednim ulogama pojavio u nizu filmova koji uključuju Lincoln, Frances Ha, U glavi Llewyna Davisa i Tišina. Također je nastupio u filmovima Sve što vole mladi, za film Gladna srca osvojio je nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Veneciji te brojne druge nagrade za svoj nastup u filmu Paterson redatelja Jima Jarmuscha. Driver je svjetsku slavu stekao ulogom glavnog antagonista Kylo Rena u novoj trilogiji serijala Ratovi zvijezda. On je također i osnivač neprofitne organizacije AITAF (Arts in the Armed Forces) koja izvodi predstave za sve grane vojske, na domaćem, ali i stranom tlu.

U nastavku pogledajte nama najbolje filmove Adam Drivera i glasajte za vama najdraže na kraju članka.

Adam Driver filmovi – 10 najboljih

10. Logan Lucky (2017)

Recenzija: Logan Lucky (2017) - Svijet filma

Žanr: Komedija, krimi, drama
Redatelj: Steven Soderbergh
Glumci: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig

Radnja ukratko: Priča je to o dvojici braće koji planiraju izvesti veliku pljačku tijekom NASCAR utrke. U glavnim su ulogama Channing Tatum i Adam Driver, a odličnu glumačku ekipu čine još i Daniel Craig, Riley Keough, Seth MacFarlane, Sebastian Stan, Katie Holmes i sve popularnija Katherine Waterston.

9. Silence (2016)

Žanr: Avantura, drama, povijesni
Redatelj: Martin Scorsese
Glumci: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson

Radnja ukratko: Adaptacija romana Shusaku Endoa, o Jezuitima koji su u 17.stoljeću riskirali život da donesu kršćanstvo u Japan. Putujući u Japan, dva se svećenika suočavaju s nasiljem i progonima, da bi došli do svog mentora i propagirali kršćanstvo.

8. Star Wars: The Last Jedi (2017)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija
Redatelj: Rian Johnson
Glumci: Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill, Adam Driver

Radnja ukratko: Nakon što je u Ratovima zvijezda: Sila se budi kročila u širi svijet, Rey u novom poglavlju sage nastavlja svoje epsko putovanje u društvu Finna, Poea i Lukea Skywalkera.

7. Frances Ha (2012)

Adam Driver filmovi - Frances Ha (2012)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Noah Baumbach
Glumci: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver

Radnja ukratko: Frances živi u New Yorku, radi u plesnoj trupi i ima najbolju prijateljicu Sophie. Doduše, Frances zapravo nema stan, nije plesačica i već dugo ne razgovara sa Sophie. Kako se prožimaju imati i željeti preispituje ova moderna, crno-bijela strip-bajka.

6. You Don’t Know Jack (2010)

You Don't Know Jack (2010)

Žanr: Biografija, drama
Redatelj: Barry Levinson
Glumci: Al Pacino, Brenda Vaccaro, John Goodman

Radnja ukratko: Milosrdni anđeo ili ubojiti „Doktor Smrt“? Jack Kevorkian jedna je od najkontroverznijih osoba u suvremenoj američkoj povijesti, čovjek kojemu je vjerovanje da ljudi imaju pravo umrijeti donijelo i slavu i osudu.

5. BlacKkKlansman (2018)

Adam Driver filmovi - Top 10 najboljih

Žanr: Biografija, komedija, krimi
Redatelj: Spike Lee
Glumci: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier

Radnja ukratko: Vizionarski redatelj Spike Lee donosi nam nevjerojatnu istinitu priču o američkom junaku. Rane su 1970-e godine, a Ron Stallworth (John David Washington) postaje prvi afroamerički detektiv koji služi u policijskoj postaji u Colorado Springsu. Odlučan u namjeri da se iskaže, Stallworth se hrabro otiskuje na opasnu misiju: prijevarom ulazi u redove Ku Klux Klana i izlaže se njihovom djelovanju.

Ku Klux Klan sistematski zagovara superiornost i prevlast bijele rase, kao i antisemitizam te homofobiju. Na Stallworthov nagovor, na zadatku mu se uskoro pridružuje iskusniji kolega, Židov Flip Zimmerman (Adam Driver) te dvojac zajedno otpočinje istragu života. Udružuju se protiv ekstremističke organizacije koja pokušava sanirati svoju inače nasilnu retoriku kako bi se svidjela mnoštvu i privukla nove sljedbenike ove ideologije mržnje. Cilj Stallworthovog tajnog zadatka jest razotkriti lokalno djelovanje KKK-a i stati mu na kraj.

4. Paterson (2016)

Paterson (2016)

Žanr: Komedija, drama romantika
Redatelj: Jim Jarmusch
Glumci: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Nellie

Radnja ukratko: Paterson je vozač autobusa u gradu Patersonu. Živi svoju jednostavnu rutinu – vozi dnevnu rutu, promatra grad koji promiče ispred vjetrobranskog stakla i osluškuje razgovore… Zapisuje poeziju u bilježnicu, šeta svog psa, u baru ispije jedno pivo i stiže kući supruzi Lauri i vrckavom ljubimcu Nellieju. Za razliku od njegova, Laurin se život stalno mijenja. Svaki dan ima nove snove. Iako su kao nebo i zemlja, Paterson voli Lauru i ona voli njega. Dok on podržava njene ambicije, ona vjeruju u njegovu nadarenost za poeziju… Što će se dogoditi na životnom križanju? Hoće li ljubav sve pobijediti?

3. Inside Llewyn Davis (2013)

Adam Driver filmovi - Top 10 najboljih

Žanr: Drama, mjuzikl
Redatelj: Ethan Coen, Joel Coen
Glumci: Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman

Radnja ukratko: Llewyn Davis (Oscar Isaac) s gitarom u ruci našao se u hladnoj njujorškoj zimi te pred nizom naizgled nepremostivih prepreka, od kojih je neke sam stvorio. Pomažu mu prijatelji i stranci, a preživljava od onoga na što naiđe u nadi da će uspjeti na audiciji pred utjecajnim glazbenim producentom.

2. Lincoln (2012)

Lincoln (2012)

Žanr: Biografija, drama, povijesni
Redatelj: Steven Spielberg
Glumci: Daniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn

Radnja ukratko: Dok se građanski rat razbuktava, američki predsjednik, kojeg utjelovljuje izvanredni Daniel Day-Lewis, bori se sa stalnim krvoprolićem na bojištu i sa velikim nesuglasicama unutar vlastitog kabineta vezanim uz njegovu namjeru da oslobodi sve robove. Njegova hrabrost, čvrsta moralna stajališta i odlučnost, njegovi odabiri i odluke promijenit će sudbinu generacija koje dolaze. U toj borbi nije sam, njegove najveće saveznike utjelovljuju Joseph Gordon-Levitt i Tommy Lee Jones. Nevjerojatna, još neispričana priča o trenutku koji je promijenio povijest cijelog svijeta.

1. Star Wars: The Force Awakens (2015)

Star Wars: The Force Awakens (2015)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija
Redatelj: J.J. Abrams
Glumci: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac

Radnja ukratko: Najiščekivaniji film godine, Ratovi zvijezda: Sila se budi, sedmi je nastavak franšize Ratova zvijezda i ujedno prvi snimljeni film iz nove trilogije. Nastavak sage Ratovi Zvijezda dešava se 30 godina nakon radnje filma Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija (1983). U najnovijem nastavku pojavljuju se i novi likovi Finn, Rey i Poe Dameron zajedno s onima iz prijašnjih nastavaka Ratova zvijezda.

Similar Posts