Netflix objavio datum izlaska za Martin Scorseseov 'The Irishman'

Netflix objavio datum izlaska za Martin Scorseseov ‘The Irishman’

Streaming platforma i vlasnici kina nisu uspjeli dogovoriti kompromis koji bi dopustio da The Irishman dođe u veliki broj kina diljem svijeta, međutim, Netflix je napokon objavio datum izlaska film u limitiranim kinima, kao i na svojoj streaming platformi.

Čak ni mafijaš film Martina Scorsesea nije mogao premostiti jaz između Netflixa i kino lanaca. Ovaj streaming platforma će odustati od velikih broja kino prikazivanja kako bi svojim pretplatnicima mogao što prije dovesti film na platformu, dugogodišnja politika koja se ne sviđa distributerima. Mislilo se da bi Netflix ovog puta mogao malo popustiti u toj odluci, ali ipak nije tako.

Netflix objavio datum izlaska za Martin Scorseseov 'The Irishman'

The Irishman će otvoriti 01. studenog u rijetkim nezavisnim kinima koji su spremni podržati ovu mafijašku dramu. Malo više od tri tjedna kasnije – ili točnije 26 dana – debitirat će na Netflixu 27. studenog, na isti način kako je to uradio Alfonso Cuarónov Oscarom nominirai film Roma prošle godine. To znači da Scorsese i ostatak ove zvjezdane ekipe neće dobiti prikazivanje na velikim ekranima na kakva su navikli i koje zaslužuju.

Kada su gotovo istu stvar učinili prošle godine filmom Roma, kako bi se film mogao kandidirati za Oscare, oni iako su osvojili Oscara za Najboljeg redatelja i Najbolji strani film, nisu onog za Najbolji film. Priča se da je razlog tome to što nisu uspjeli ostvariti gotovo nikakvu zaradu na kino blagajnama.

Netflix objavio datum izlaska za Martin Scorseseov 'The Irishman'

Netflixovi izvršnici, kao i sam Scorsese, su dali sve od sebe kako bi to ove godine uspjeli promijeniti, ali kao što sada vidimo, nije im pošlo za rukom. Scorsese je do sada bio nominiran osam puta za Oscara za najboljeg redatelja, što je više od ijednog živućeg redatelja. On se također pokazao i odličnim na kino blagajnama. Njegovi hitovi uključuju filmove poput The Wolf of Wall Street, koji je zaradio gotovo $400 milijuna diljem svijeta i osvajač Oscara The Departed ($291 milijun).

Kao što sada vidimo, mi u Hrvatskoj i naši susjedi, gotovo sigurno nećemo imati prilike gledati Scorseseov The Irishman na velikim ekranima, što je velika šteta jer je ovo zasigurno jedan od posljednjih filmova nekih od najvećih glumaca u povijesti, poput Robert De Nira, Al Pacina, Joe Pescija i Harveyja Keitela.

U nastavku pogledajte teaser najavu datuma izlaska

Druge je zanimalo i ovo...