Svi Spider-Man filmovi koje Sony ima u razvoju nakon 'razvoda' s Marvelom

Svi Spider-Man filmovi koje Sony ima u razvoju nakon ‘razvoda’ s Marvelom

Kupovina Spider-Man prava Sony Picturesa u vrijednosti $10 milijuna od Marvela 1998. godine dala je studiju pravo na 900 i nešto pomoćnih likova koji će napučiti ono što studio zove “Sonyjevim Svemirom Marvelovih Likova,” sada već dom Venomu (Tom Hardy) i u smislu multiversea Milesu Moralesu (Shameik Moore).

Sada kada su Disney i Marvel Studios prekinuli svoju suradnju sa Sonyjem, Sony može koristiti i Tom Hollandovog Spider-Mana u svojim filmovima i svom svemiru, što zasigurno planiraju iskoristiti. Mi vam u nastavku ovog članka donosimo koje sve filmove Spider-Man svemira Sony već sada ima u planu izrade.

Morbius (2020)

Sony pravi Novi Spider-Man spin-off Film: ‘Morbius’! - Svijet filma

Datum izlaska: 31. srpanj 2020.

Status: U produkciji

Redatelj: Daniel Espinosa

Glume: Jared Leto, Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris, Tyrese Gibson

Radnja ukratko: Nakon filma Venom, ovo je drugi film Sony Marvel Svemira. Fabula prati Michaela Morbiusa, znanstvenika koji boluje od rijetke krvne bolesti. Prilikom pokušaja da se izliječi, postati će podložan vampirskim karakteristikama.

Venom 2 (2020)

Potvrđen rejting za 'Venom' i dužina trajanja filma

Datum izlaska: 2. listopad 2020.

Status: U pred-produkciji

Redatelj: Andy Serkis

Glume: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams

Radnja ukratko: Iako ga kritika nije mazila, prvi Venom film ostvario je senzacionalan uspjeh tako da činjenica da je nastavak na putu nimalo ne čudi. Tom Hardy će se vratiti kao naslovni lik, a Woody Harrelson će se, nakon što se u prvom filmu pojavio samo u post-credit sceni, vratiti kao Cletus Kasady, serijski ubojica koji će u nastavku postati negativac Carnage.

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2

Datum izlaska: Nepoznato

Status: U razvoju

Redatelj: Joaquim Dos Santos

Glume: Nepoznato

Radnja ukratko: Izvrstan kritički uspjeh i osvojeni Oscar za najbolji film originalnog Spider-Man: Into the Spider-Verse filma, osigurali su da Sony krene prema nastavku. O radnji nastavka se ništa ne zna, osim da će ovaj film sigurno nastaviti priču Milesa Moralesa.

Spider-Women

Svi Spider-Man filmovi koje Sony ima u razvoju nakon 'razvoda' s Marvelom

Datum izlaska: Nepoznato

Status: U razvoju

Redatelj: Lauren Montgomery

Glume: Nepoznato

Radnja ukratko: Animirani spin-off filma Spider-Man: Into the Spider-Verse, u kojem će u središtu radnje biti iz tog filma poznata Gwen Stacy/Spider-Woman, ali i Jessica Drew, još jedna Spider-Woman te  Cindy Moon/Silk. Sony ima interes i u Spider-Hamm spin-off filmu, ali vjerojatno će čekati da vidi kako će nastavak i ovaj spin-off proći kod publike.

Kraven the Hunter

Kraven the Hunter - Spider Man spin-off film u izradi!

Ideja za film Kraven the Hunter rodila se još u ljeto 2017., a kao scenarist je zaposlen Richard Wenk. Wenk je nekoliko mjeseci kasnije izjavio da se scenarij bazira na stripovskoj priči Kraven’s Last Hunt. Ono što je također vrlo zanimljivo, rekao je i da je je u taj njegov koncept uključen i Spider-Man. Ipak. od tada je prošlo već jako puno vremena, tako da ne znamo u kakvoj je trenutno fazi ovaj potencijalni film i što Sony zapravo namjerava.

Nightwatch

Ponukan uspjehom filma Venom, Sony se ozbiljno primio posla glede razvijanja svog vlastitog Marvel svemira, a pored nadolazećih filmova Morbius Venom 2, jedan od potencijalnih je i Nightwatch. Sony je htio poznatog redatlja Spike Leeja da radi na ovom filmu, no iako je isprva bio zainteresiran, Lee je na kraju odustao, tako da jedino što trenutno znamo o filmu je da je kao scenarist zaposlen Cheo Hodari Coker koji je Marvel fanovima poznat kao scenarist i producent serije Luke Cage.

Jackpot

Svi Spider-Man filmovi koje Sony ima u razvoju nakon 'razvoda' s Marvelom

Ne, ako ste se slučajno pitali, niste upravo osvojili jackpot. Ovdje pričamo o Marvelovom liku koji je također pod Sonyevom paskom. Zajedno sa filmom Silk, Sony je najavio da traži scenaristu i za Jackpot film. Apsolutno ništa više od toga nije rečeno. Za one koji ne znaju, Jackpot je heroina ispod čije maske se naizmjenice izmjenjuju Sara Ehret i Alana Jobson. Taj lik inače još uvijek relativno nov jer svoj debi u stripu je imala tek 2007., no ako smo išta naučili u posljednih nekoliko godina, to je da će publika gledati apsoluno bilo što što ima Marvelov logo na sebi.

Black Cat

Svi Spider-Man filmovi koje Sony ima u razvoju nakon 'razvoda' s Marvelom

Sony je imao planove za zajednički film sa likovima Black Cat i Silver Sable. No razvoj tog filma je konstantno bio kočen, iako je su i scenarist i redatelj već bili pronađeni. No u kolovozu 2018., Sony je otkazao projekt i odlučio razvijati zasebne filmove za ta dva lika. Doduše, nije se ni otad puno toga pomaknulo s mjesta. Film o Black Cat sada nema ni scenaristu i redatelja. Jedino što je službeno je da će  Gina Prince-Bythewood, koja je trebala režirati taj otkazani zajednički film, ostati raditi na oba projekta, ali kao producentica.

Silver Sable

Svi Spider-Man filmovi koje Sony ima u razvoju nakon 'razvoda' s Marvelom

S obzirom da je ideja ovog filma iznikla nakon što je film Silver & Black otkazan, nije ni ovaj film u išta boljoj situaciji od Black Cat filma. Kao i Black Cat, ovaj film je još uvijek samo prazno slovo na papiru, a tko zna kada Sony namjerava ubaciti u brzinu, a može i dvije brzine, više.

Silk

Svi Spider-Man filmovi koje Sony ima u razvoju nakon 'razvoda' s Marvelom

Iako je najavljeno da će se Silk pojaviti u animiranom filmu Spider-Women, kojeg smo spomenuli na prethodnoj stranici, Sony je još u ljeto 2018. započeo rad na igranom filmu Silk koji će biti odvojen od Spider-Women. Ono što je zanimljivo, ako ste upoznati sa Silk, onda biste trebali znati da je riječ o korejsko-američkoj Spider heroini koja je zapravo zove Cindy Moon, a Cindy se pojavila u filmovima Spider-Man: Homecoming Avengers Infinity War kao školska kolegica Petera Parkera. Ali tko zna, možda na kraju i to Sony i Marvel iskoriste na neki lukav način ukoliko se odluče da spoje ta dva svemira.

Spider-Man 3, 4

Ove godine nam je došao drugi Spider-Man solo film u MCUu, a samim time se već budi mogućnost i za trećim. Kako će se stvari sada razvijati, kada Spider-Man i Tom Holland više nisu dio MCUa, za sada još nije poznato, ali Sony kaže da već sada planira barem još dva Spider-Man filma s mladim Hollandom. Plus, za vjerovati je da će ga spajati i s ostalim filmovima svoga svemira. Ostaje nam za vidjeti.

Sinister Six

Svi Spider-Man filmovi koje Sony ima u razvoju nakon 'razvoda' s Marvelom

Sony je ideje za film o skupini negativaca Sinister Six imao još početkom desetljeća, ali ideja nikad nije zaživila. Nakon uspjeha Venoma, Sonyeva producentica Amy Pascal je izjavila da je ideja još uvijek “na životu.” Iako su se već dva vrlo važna člana Sinister Sixa (Vulture i Mysterio) pojavili u MCU-u, još uvijek ne znamo sigurno najmjeravaju li Disney i Sony ikada zaozbiljno spojiti te svoje Marvel svemire, te kako točno to sve planiraju izvesti.

Druge je zanimalo i ovo...