James Cameron se nada da će Terminator: Dark Fate započeti novu trilogiju

James Cameron se nada da će Terminator: Dark Fate započeti novu trilogiju

To je kontinuirani refren Terminator franšize još od dana Terminatora 3: Rise Of The Machines koji uzbuđeni filmski tvorci i studijski tipovi ponavljaju gledajući u budućnost, “ako prvi film bude uspješan.” To se još nije dogodilo, ali neuspjesi prošlih filmova nisu zastrašili producenta/scenaristu Jamesa Camerona, koji izražava takve nade za najnoviji film, Terminator: Dark Fate.

“Proveli smo nekoliko tjedana smišljajući kakvu vrstu priče smo htjeli ispričati kako bismo nešto mogli ponuditi Lindi,” Cameron je rekao za Deadline. “Navukli smo rukave i počeli razvijati priču i kada smo se dotakli nečega mi smo to vidjeli kao priču od tri filma, tako da je tu postoji veća priča za ispričati. Ako budemo dovoljno sretni da zaradimo nešto novaca s Dark Fate točno znamo kamo možemo krenuti sa sljedećim filmovima.” To, dakako, pretpostavlja da će se Dark Fate pravilno povezati s publikom.

Arnold Schwarzenegger & Linda Hamilton su se vratili u novim ‘Terminator: Dark Fate’ slikama

Novi film, međutim, ima dvije prednosti na svojoj strani čisteći priču nakon događanja u filmu Terminator 2 i Cameronova umiješanost u to donosi puno nove kreativnosti koju prošli nastavci koji su htjeli proširiti franšizu nisu imali. Za Dark Fate, on je bio dio ekipe koja je zajedno smislila priču i scenarij, sazivanjem sobe pisaca koji su stvorili ideje za film i šire, s Joshom Friedmanom i Charlesom Egleeom koji su zaradili kredite za priču i Davidom Goyerom, Justinom Rhodesom i Billyjem Rayjem na scenariju. I onda je Cameron ponovno preuzeo. “Usredotočio sam se na popravljanje scenarija. Nisam se osjećao kao da smo ušli u snimak sa scenarijem točno tamo gdje je trebao biti,” on kaže. “Bilo je puno zamaha na projektu, bio je datum početka, bilo je puno energije i puno “moramo započeti groznice,” ali scenarij nije bio tamo gdje bi to trebalo biti, pa sam tiho radio na njemu u pozadini i otpremao stranice. Ponekad sam slao stranice dan prije nego je trebalo započeti snimanje. Nisam 100% siguran da je to uvijek pomagalo, ali općenito držalo je likove na pravom putu i stavljalo ih gdje trebaju biti.”

James Cameron se nada da će Terminator: Dark Fate započeti novu trilogiju

Cameron također kaže da su oni pregledavali druge Terminator nastavka kako bi shvatili što nisu željeli napraviti. Kaže da ono što su ustanovili tim pregledavanjima je da su se htjeli vratiti osnovama i izbjeći previše kompliciranja, kao i skakanje priča naprijed i nazad u vremenu. Odlučili su se za priču koja će se odvijati od nekih 26 do 48 sati. U prva dva filma sve se odvija u manje od dva dana u svakom tako da ima jako puno energije i momenta.

Terminator: Dark Fate dolazi u kina 23. listopada 2019. godine.

Druge je zanimalo i ovo...