Star Wars Skywalker Saga dobiva odličan box set od 9 filmova (27 diskova)

Star Wars: Najbolji način gledanja filmova prije dolaska Rise of Skywalker

Evo najboljeg reda za gledanje svih objavljenih filmova Star Wars filmova uoči nadolazećeg Star Wars: The Rise of Skywalker. Više od četiri desetljeća filmova Ratova zvijezda vodili su ovom klimaktičnom finalu Skywalker Sage, čime je još jedno gledanje filmova sve primjerenije.

Između originala, prequela i trilogije nastavaka, ima mnogo Star Wars filmova koje je potrebno ponovno posjetiti. Zbog nelinearnog redoslijeda puštanja serije filmova, Star Wars maraton zahtijeva malo razmišljanja gdje započeti. Fanovi raspravljaju o nizu različitih načina gledanja Star Wars filmova, a svi ističu različite karakteristike opće priče. Je li originalni način po vremenu izlazaka filmova i najbolji način da ih pregledate ili ih je bolje vidjeti kronološkim redoslijedom?

Najbolji način da se krene kroz epski maraton koji vodi do Star Wars 9 je započeti od samog početka kronološkim redoslijedom. Budući fanovi koji prvi put gledaju filmove mogli bi imati koristi od gledanja u redoslijedu puštanja, no kronološki je to najbolji način da se serija ponovi za gledanje jer je to redoslijed kojim priča ide, od uspona Darth Vadera do Lukeovog putovanja, Vaderovo otkupljenje, a zatim počeci Rey & Co. Evo najboljeg redoslijeda za ponovno gledanje Star Wars filmova:

  • Star Wars Episode I: The Phantom Menace
  • Star Wars Episode II: Attack of the Clones
  • Star Wars Episode III: Revenge of the Sith
  • Solo: A Star Wars Story
  • Rogue One: A Star Wars Story
  • Star Wars: A New Hope
  • Star Wars: The Empire Strikes Back
  • Star Wars: Return of the Jedi
  • Star Wars: The Force Awakens
  • Star Wars: The Last Jedi
Star Wars: Najbolji način gledanja filmova prije dolaska Rise of Skywalker
Kronološki redoslijed Star Wars svemira (uključujući The Mandalorian i animirane serije)

Ovim redoslijedom gledanja započinje priča polako i postupno gradi sve do vrhunca, ali važno je vratiti se na sam početak kako bi stekli puni opseg Skywalkerove sage, a ne samo Lukeov dio priče. Star Wars: The Rise of Skywalker povezat će svih devet filmova zajedno, tako da je važno da se ponovno upoznate s prequel trilogijom kao i originalnom trilogijom, a započinjanje ovim redoslijedom ima više smisla, jer je to redoslijed kojim priča ide. Iako nisu izravni dio Skywalker Sage, Solo i Rogue One, važni su za razvoj koji pružaju u originalnoj Trilogiji, od ključnih likova kao što su Han i Lando, do odgovaranja na pitanja o Zvijezdi smrti i davanja još veće težine pobunjenicima u novoj nadi.

Ako ste vrlo slabi s vremenom, onda je Star Wars: A New Hope mjesto na kojem počinje ključno gledanje Ratova Zvijezda. Priča o Lukeu Skywalkeru, unatoč tome što je već četiri desetljeća stara, i dalje je najbolji što su Ratovi zvijezda ponudili do sada, a to je početak Skywalker Sage u smislu izdavanja. Napokon, kako je Star Wars: The Rise of Skywalker kraj druge trilogije, bitno je nadoknaditi njegova dva prethodnika. Dok su se Disneyjevi filmovi Ratova zvijezda pokazali kontroverznima, The Force Awakens i The Last Jedi presudni su za priču i likove filma Star Wars: The Rise of Skywalker, poput Reya i Kylo Ren.

Za sada ne vidimo da The Mandalorian serija ikako utječe na Star Wars: The Rise of Skywalker, ali ako imate vremena, definitivno vam predlažemo pogledati ju i to možda zadnju, kako bi vas što više uzbudila za nadolazeći film.

Similar Posts