DC filmovi 'Birds of Prey' i 'The Suicide Squad' dobili dobne oznake

DC filmovi ‘Birds of Prey’ i ‘The Suicide Squad’ dobili dobne oznake

Stižu dobre vijesti za sve ljubitelje filmova koji ne štede na nasilju, bad languageu i ostalim mature elementima. Prema Collideru, nadolazeći DC filmovi Birds of Prey i James Gunnov The Suicide Squad će dobiti dobnu oznaku, odnosno rating R, što u pravilu znači da neće biti preporučljivi za gledatelje ispod 17 godina.

Prije tri godine je izašao film Suicide Squad Davida Ayera koji je bio i prvo pojavljivanje za popularni lik Harley Quinn na velikom platnu. Iako je Margot Robbie pokupila pohvale za svoju interpretaciju ove seksi ludare, film je sveobuhvatno kod kritike prošao vrlo loše. No unatoč tome, jako dobar financijski rezultat su dali vjetar u leđa Warneru i DCu da ne odustane od ove skupine negativaca, ali bila je potrebna obavezna promjena taktike. Tako su iz tog relativno promašenog filma se rodili projekti za filmove Birds of Prey u kojem će Margot reprizirati svoju ulogu, a sam Suicide Squad tim je poslan redatelju Jamesu Gunnu na popravni ispit u obliku filma The Suicide Squad.

Originalni Suicide Squad je inače imao PG-13 oznaku, kao i većina današnjih superhero filmova. No ove godine je DC postigao veliki podvig sa Jokerom koji ne samo da je imao oznaku R, već je postao i prvi takav film u povijesti koji je prešao crtu od milijardu dolara svjetske zarade, a samim time je i R film sa najvećom zaradom ikad. Čini se da DC nastavlja ići tim mračnijim, ozbiljnijim i odraslijim tonom i sa Birds of Prey The Suicide Squad kako bi tu stvorio svoj domaći teren na superhero tržištu, budući da trenutno jedini R film kod konkurentnog Marvela je Deadpoolna čiji novi film još čekamo službene najave. Ipak, uspjeh tih R filmova su dokaz da publika voli kada se filmovi puste s lanca kada su u pitanju nasilje, izražena vulgarnost i tome srodni elementi.

Birds of Prey će okupiti poznatu nam Margot Robbie kao Harley Quinn sa skupinom heroina Black Canary, Huntress i Rene Montoya u pokušaju da spase djevojčicu od šefa kriminalnog podzemlja Black Mask, kojeg će glumiti poznati Ewan McGregor. Iako nakon prvog trailera vidimo da film, doduše, vrišti feminizmom, sigurno smo da će Margot kao Harley uistinu zablistati jer Harley je sada luđa nego ikad. The Suicide Squad je trenutno u produkciji te će okupiti pozamašnu dozu novih i starih likova, a i Margot će se kao Harley i tu također vratiti.

Birds of Prey u kinima očekujemo 8. veljače 2020., dok ćemo za The Suicide Squad čekati malo duže – 6. kolovoz 2021.

Kojem se od ova dva filma više veselite, mislite li da će biti još bolji sa R oznakom?

Druge je zanimalo i ovo...