5 Ozljeda na filmskim snimanjima!

5 Ozljeda na filmskim snimanjima!

Kolega ‘Osvrtnik – Filmski Osvrti‘ nam donosi top listu od 5 ozljeda na filmskim setovima, gdje su te ozljede završile u finalnoj verziji filma!

Snimanje zna biti naporno. Kada sam statirao za Game of Thrones, dizali smo se u 3 ujutro, a doma odlazili u 7 navečer. Pričao sam o tome u jednom videu, pronađite ga na mom kanalu. Međutim, kad si glumac, na dan snimanja je sasvim druga priča. Drže te kao kap vode na dlanu, da ti ne bi poremetili “proces”. Sve to naravno da bi izvedba bila čim bolja i da se snimanje odradi čim brže jer produkcija filma je strahovito skup sport.

Ali nije sve med i mlijeko, koliko god oni bili zaštićeni, nezgode se dogode. Ovdje sam izvukao par primjera gdje su se glumci i glumice povrijedili na setu. Ima toga puno više, ali ovdje vam dajem primjere gdje su te povrede završile u finalnoj verziji filma.

 

Jake Gyllenhaal – Nightcrawler

5 Ozljeda na filmskim snimanjima!

Ovo je jedan od najboljih filmova te godine. Nije za svačiji želudac, dosta je mračan i težak, ali kako i ne bi bio kad je glavni junak kojeg glumi Jake Gyllenhaal totalni psihopat. Ovo je jedna od njegovih najboljih uloga, mislim da se 6 mjeseci nakon ovoga samo “čistio” od tog lika. Ako ste ga slučajno propustili, ispravite taj propust, a ja ovdje pričam o sceni gdje on vrišti na ogledalo, usput ga razbije i naravno, rasiječe ruku.

 

Chaning  Tatum – Foxcatcher

Foxcatcher

Ne znam za vas, ali meni Channing Tatum izgleda malo tupavo. Vjerujem da nije, i da je super tip, ali malo mi tupasto izgleda. U komedijama je bio super, ako niste gledali 21 i 22 Jump Street filmove, imate moju preporuku. Ali ovdje govorimo o Foxcatcheru, drami o jednom hrvaču. Ovdje je okušao svoje dramatske mišiće i uopće nije ispalo loše, iako je Steve Carell u ulozi trenera ukrao film. Ima ta jedna scena gdje Channing iz frustracije glavom razbije ogledalo, okvir, knauf gdje je bilo okačeno, ma sve. Čovjek ima tvrdu glavu. Usput se i raskrvario.

 

Cary Elwes – Princess Bride

Princess Bride

Prva polovica ovog filma je sve što želim od ovog žanra, druga polovica je jako konvencionalna, ali što ćeš, ne možeš imati sve. Čisto sumnjam da ste ovo propustili s obzirom na to da je ovo jedan od najcitiranijih filmova u povijesti. Ako niste, pogledajte, Robin Wright vam glumi, i dobra je tu. DOOOOOBRA. Scena o kojoj ovdje pričam je susret s čovjekom sa 6 prstiju i nakon izmjene britkih rečenica, našeg junaka doslovno nokautiraju okrajkom mača. Obično se za te stvari koristi guma i doda zvuk, ali ovdje nije bilo novaca ili vremena ili volje za takve ekstravagance. Napravili su to za pravo i doslovno možete vidjeti kako čovjek gubi svijest u filmu.

 

Leonardo diCaprio – Django Unchained

Django Unchained

Svi znamo da je Leo manijak. U Revenantu je jeo sirovo meso, iako je vegetarijanac. Vjerojatno nije morao, ali je 100% posvećen svojoj izvedbi. Za to je na kraju bio i nagrađen Oskarom, pa ajd, isplatilo se. Ali ovdje pričam o jednom drugom filmu. Django Unchained. Ima ta scena gdje on odradi krasan monolog i u jednom trenutku razbije čašu i razreže ruku. I umjesto da ga previju neke seksi medicinske sestre, on nastavlja s izvedbom i na kraju imamo to u filmu kao jedan od najjačih trenutaka. Bravo Leo.

 

Viggo Mortensen – The Lord of The Rings: The Two Towers

The Lord of The Rings: The Two Towers

Na snimanju meni omiljenih filmova, događala se hrpa neželjenih stvari. Jon Rys Davis se brižan osuo od alergijske reakcije koju je imao na ljepilo kojim su mu lijepili protetiku za ulogu Gimlija, Sean Astin si je rasjekao stopalo, Orlando Bloom je slomio rebro. Međutim najveći pehist je Viggo Mortensen koji se skoro utopio, uspio si je otkrhnuti zub i slomiti palac na nozi. Zašto? Zato što uvijek daje 100%

Ovdje je trebao šutnuti jednu orkovsku glavu čim bliže kameri, 3 puta je pokušao i promašio, četvrti put… pa evo, predlažem vam da za to pogledate video.

 

BONUS ZA ČITATELJE – Daryl Hannah – Blade Runner

Blade Runner

Da ne bi ispalo da se samo glumci ozljeđuju na setu, ostavili smo i jedan primjer ljepšeg spola. Na snimanju scene u Blade Runneru, lik od Daryl Hannah mora bježati. To je u redu, međutim taj bijeg se događa u sceni gdje lijeva kiša, sve i mokro, i posljedično, sklisko. I tako se ona u svoj svojoj revnosti poskliznula i otklizala u auto, razbivši staklo i svoj lakat. Kao prava profesionalka, odradila je tu scenu do kraja, ona je ostala u finalnoj verziji filma (mislim da postoji u svim verzijama Blade Runnera), a za uspomenu su joj ostali ožiljci. Naime, pri udaru u staklo, lakat joj je puknuo na osam mjesta.

 

Osim na našem YouTube kanalu, možete nas pratiti i na našoj Facebook stranici.

Ako znate za još koji ovakav primjer, slobodno ga napišite u komentare, tako ćemo svi biti pametniji.

Similar Posts