Recenzija: Fullmetal Alchemist (2017)

Pročitajte našu recenziju za novi Japanski, znanstveno-fantastični, akcijsko, avanturistički, igrani film, Fullmetal Alchemist.

Žanr filma:

Sci-fi, akcija, avantura

Redatelj:

Fumihiko Sori

Scenarist:

Hiromu Arakawa

Glumci:

Ryôsuke Yamada, Tsubasa Honda, Dean Fujioka

Radnja ukratko:

Dva brata alkemičara kreću na potragu za ‘Philosopher’s Stone’ nakon što pokušaj oživljavanja njihove mrtve majke krene užasno krivo.

Fullmetal Alchemist je nadolazeći Japanski, znanstveno-fantastični, akcijsko, avanturistički igrani film, redatelja Fumihiko Sori, a zvijezde filma su Ryosuke Yamada, Tsubasa Honda i Dean Fujioka pravljen prema manga serijama, istog imena, od Hiromu Arakawa. Izašao je u Japanu 01. prosinca 2017, a izdavačka kuća je Warner Bros. Pictures.

Priča filma nije uopće tako loša, kao sve ostalo u filmu. U zadnje vrijeme se konstantno kritiziraju filmovi zbog ‘whitewashinga’, što bi ukratko značilo zamjenjivanje Azijskih glumaca, bijelcima. E sad, iako nemam ništa protiv njihovih glumaca, ovaj film bi bio drastično bolji, barem ovom ‘zapadnom’ dijelu svijeta, da je gluma prilagođena nama. Ne mora nužno značiti da moraju biti bijelci, ali gluma u ovom filmu je poput one u originalnim Power Rangersima. Dakle iskreno ne sjećam se kada sam u nekom filmu ili seriji gledao lošiju glumu od ovoga. Jednostavno je ne gledljivo.

Doslovno likovi u filmu samo odjednom počnu skakati, derati se, kreštati; pa kamera koja usmjerava na neke pokrete likova, tako beznačajne i užasno loše, poput udaranja glavnog lika rukom u stol kako bi naglasio nešto što je želio reći. Dakle to mi je toliko smiješno bilo, koliko je loše napravljeno. Ruka je bila veličine ruke male curice, a udarac po stolu je bio vjerojatno i slabiji od onoga što bi curica uspjela.

S jedne strane film izgleda dosta dobro vizualno, ali s druge strane, konstantno su snimani neki ‘drugačiji’ kadrovi od onih na koje smo mi navikli i jednostavno, kao i ostatak filma, sve to izgleda vrlo loše.

Ja nisam ljubitelj Manga stripova i meni je sve ovo poprilično strano i vrlo loše, ali ako ste ljubitelji, dajte filmu priliku, možda vas neće razočarati kao mene.

Similar Posts