Recenzija: The Ottoman Lieutenant (2017)

Recenzija: The Ottoman Lieutenant (2017)

The Ottoman Lieutenant je ljubavna priča između idealističke američke medicinske sestre i turskog časnika u Prvom svjetskom ratu.

Žanr filma:

Drama, ratni, romantika

Redatelj:

Joseph Ruben

Scenarist:

Jeff Stockwell

Glumci:

Michiel Huisman, Hera Hilmar, Josh Hartnett

 The Ottoman Lieutenant (2017) on IMDb

The Ottoman Lieutenant

Možda najveća zanimljivost kod ovog filma mi je razlika između ocjena kritike i ljudi na IMDBu. Dakle ovaj film je kritika doslovno ubila, na Rottenu mu je ocjena 20%, a na Metacritic 26%, dok na IMDBu ima sasvim solidnih 7.6 u trenutku pisanja. Razlika je ogromna.

Osobno film mi je nešto između, prati mladu Američku medicinsku sestru, koja je u središtu ljubavnog trokuta, u sred ratnog kaosa. Priča nikada nije doživjela neku veliku kulminaciju, te su u filmu puno ljepše i zanimljivije Turske lokacije, nego likovi u filmu.

Ljubavni trokut mi nije nešto pretjerano zanimljiv, jer me nisu stigli povezati dobro sa likovima, Josh Hartnett, kojeg inače volim i koji je u filmu prvo napravljen otvorenih pogleda, ispadne poprilično posesivan, a Michiel Huisman i Hera Hilmar, mada simpatični, nisu mi ništa puno više od toga.

Jedino taj ugođaj tih Turskih lokacija, uz zalaske sunca i slično daje jednu ljepotu filmu, tako da malo diže taj dio romantike na jedan drugi nivo.

Sve u svemu gledljiv film kao neka romantična drama, ako očekujete ratni film nemojte jer je to totalno u drugom planu.

Similar Posts