Dune remake planira 2 ili više filmova!

Denis Villeneuve vrlo ozbiljno razmišlja o svojoj adaptaciji Dune filma, te je sada najavio da planira praviti barem dva, a možda i više filmova!

To bi trebale biti dobre vijesti za fanove ove Frank Herbert klasične znanstveno-fantastične sage, koja je preko 400 stranica duga.

I dok je David Lynch proslavljeni redatelj, iza filmova i serija poput Mulholland Drive, Blue Velvet i Twin Peaks, Dune je često smatrano njegovim najlošijim ostvarenjem. S Dune, redatelj Lynch je morao smanjiti epsku knjigu Frank Herbert na dvosatno iskustvo, ali bez obzira na neke odlične vizualne efekte, njegova adaptacija je najčešće smatrana kao zbunjeni nered. Lynch se otada odrekao filma, rijetko razgovarajući o njemu u intervjuima. Film mu je bio oduzet od strane producenata tijekom editiranja, a to ga je iskustvo odmaknulo od rada na filmovima velikih budžeta.

S obzirom na to, fanovi preko 30 godina čekaju na pravu adaptaciju omiljene knjige (knjiga). Villeneuve  je jedan od tih fanova i kaže da želi svoju verziju onakvu kakvu ju je oduvijek zamišljao čitajući knjige.

Denis Villeneuve se pojavio na Rendez-Vous du Cinema Quebecois ranije ovog tjedna i otkrio svoje planove za Dune film. Redatelj nije otkrio gotovo ništa o samom projektu, ali je rekao da će to biti zaista veliki pothvat. Villeneuve je izjavio da misli da će mu trebati nekoliko godina da to završi. Imao je ovo za reći:

“Dune će vjerojatno trebati dvije godine da se završi. Cilj je napraviti dva filma, možda i više.”

Ideja o mogućoj Dune filmskoj franšizi je vrlo interesantna i to je najviše vijesti što smo čuli o filmu još od kada je Denis Villeneuve izjavio da će biti poput Star Wars filmova za odrasle. Ta se izjava nekima svidjela, dok nekima baš i nije. Također je prije izjavio da film neće biti ništa poput verzije David Lyncha. 

O kako ovaj film ne možemo dočekati!

Similar Posts