The Fury of a Patient Man - Najava filma + Trailer - Svijet filma

The Fury of a Patient Man – Najava filma + Trailer

Donosimo vam najavu i trailer za nadolazeći, nagrađivani Španjolski triler film The Fury of a Patient Man (Gnjev mirna čovjeka). 

Datum izlaska:

22. ožujak 2018 (Hrvatska)

Žanr filma:

Drama, triler

Redatelj:

Raúl Arévalo

Scenarist:

Raúl Arévalo, David Pulido

Glumci:

Antonio de la Torre, Luis Callejo, Ruth Díaz

Radnja ukratko:

Onoga dana kad je tragično izgubio suprugu u brutalnoj pljački draguljarnice, Jose je izgubio sve: osam se godina nije oporavio. Počinje zalaziti u bar u kojem radi Ana… I prvi puta se upušta u strastvenu vezu. Osamljena je i Ana, jer suprug joj je u zatvoru. No, on izlazi na slobodu i to posve mijenja situaciju. Jose se od mirnog čovjeka pretvara u hladnog osvetnika, koji kreće u nezaustavljivi pohod u kojem će prijeći sve granice. Jer osveta je, doista, najbolje servirana hladna.

The Fury of a Patient Man - Najava filma + Trailer

Motovun Film Festival uskoro donosi impresivan španjolski triler u redovnoj distribuciji nezavisnih kina i Blitz Cinestara – impresivan španjolski triler osvete GNJEV MIRNA ČOVJEKA. U redateljskom debiju Raúl Arévalo donosi iznenađujuću i okrutnu priču kroz izvrsnu fotografiju i glumačku postavu koja je osvojila najvažnije španjolske filmske nagrade. Čak četiri Goya nagrade svrstavaju ga u najznačajniji španjolski film godine, a u hrvatskim kinima možete ga pogledati od 22. ožujka.

DO ZADNJEG, BEZ MILOSTI. OSVETA.

Gnjev mirna čovjeka čine osobitost i prepoznatljivost tvrdokuhane španjolske kinematografije, napetost, majstorski zaplet i realizam, u kojem ćete gotovo moći osjetiti miris radničkih predgrađa Madrida.
Proces produkcije filma trajao je čak osam godina, jer je redatelj imao vrlo specifične zahtjeve kako bi razvio priču upravo onako kako je mi danas gledamo, a sve se realiziralo tek nakon što se producentica Beatriz Bodegas pridružila projektu, i podigla hipoteku na vlastitu kuću.

Raúl Arévalo je španjolski glumac najpoznatiji po ulozi u Ljetnoj kiši Antonija Banderasa. Arévalo se glumom počeo baviti 2001. godine, kad je odigrao ulogu Carlosa u španjolskoj TV seriji Compañeros. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu With George Bush On My Mind, a uspjeh stiže s ulogom Israela u filmu Almost Black u režiji Daniela Sáncheza Arévala. Ovo je njegov redateljski debi.

Nagrade

  • Filmski festival u Veneciji, Orizzonti – specijalna nagrada za najbolju glumicu RUTH DIAZ
  • Goya nagrade – 11 nominacija, 4 nagrade – najbolji film, najbolji debitant, najbolji scenarij, najbolji sporedni glumac MANOLO SOLO
  • Feroz nagrade– 6 nagrada uključujući one za najbolji film i najboljeg redatelja
  • Sindikat španjolskih glumaca  – 3 nagrade; za najbolju mušku ulogu, dvije nagrade za sporedne uloge
  • Udruženje španjolskih scenarista – 5 nagrada; za najbolji film, najboljeg redatelja debitanta, najbolju sporednu mušku ulogu, najbolju sporednu žensku ulogu, najbolji scenarij

U nastavku pogledajte titlovani trailer za film:

Similar Posts