10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb - Svijet filma

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb

IMDb je jedna od najpoznatijih i najčešće korištenih baza podataka za filmske preporuke. Nažalost njen sistem nije uvijek bez ‘greške’, jer se većinom filmovi ispod ocijene 7 smatraju prosječnima. U ovom članku vam donosimo 10 odličnih filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb.

Ovo je prvi takav članak, a povremeno ćemo ih objavljivati još, kako bi vam donijeli još takvih, po IMDb prosječnih filmova, koji su zapravo sve samo ne prosječni. U ovom popisu ima za svakoga po nešto.

How the Grinch Stole Christmas (2000)

 How the Grinch Stole Christmas (2000) on IMDb

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb

How the Grinch Stole Christmas je odlična i jedna od najpoznatijih Božićnih komedija. Redatelj filma je Ron Howard, a zvijezde filma su Jim Carrey, Jeffrey Tambor, Christine Baranski, Bill Irwin, Molly Shannon, Josh Ryan Evan.

Na periferiji Whoville, živi zeleni, osvete-žedan Grinch koji planira uništiti Božićne praznike svim stanovnicima grada.

Elf (2003)

 Elf (2003) on IMDb

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb

Nastavljamo s još jednim Božićnim komedija filmom, ovog puta na redu je Elf. Redatelj filma je Jon Favreau, a zvijezde filma su Will Ferrell, James Caan, Zooey Deschanel, Mary Steenburgen, Daniel Tay, Edward Asner i Bob Newhart.

Nakon što je nesvjesno uništio elfsku zajednicu zbog svoje nezgrapne veličine, čovjek koji se podigao kao vilenjak na Sjevernom polu šalje se u SAD radi pronalaženja svog istinskog identiteta.

Jeepers Creepers (2001)

 Jeepers Creepers (2001) on IMDb

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb

Jeepers Creepers je Američko-Njemački horor film, redatelja Victor Salva. Zvijezde filma su Gina Philips, Justin Long, Jonathan Breck i Eileen Brennan.

Brat i sestra koji putuju kući kroz izoliranu okolicu za proljetni praznik susreću se čudovištem koje jede ljudsko meso, točno u vrijeme njegovog ritualnog hranjenja.

Top Gun (1986)

 Top Gun (1986) on IMDb

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb

Top Gun je Američki akcijsko romantični film iz 1986. godine, redatelja Tonyja Scotta. Zvijezde filma su Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards i Tom Skerritt. Film je vrlo vjerojatno najpoznatiji ili jedan od najpoznatijih pilotskih filmova, te je definitivno stekao kultni status.

Studenti United States Navy škole za pilote elitnih ratnih aviona natječu se kako bi bili najbolji u generaciji, a jedan odvažni mladi pilot nauči nekoliko stvari od civilne instruktorice, koje ne bi smjele biti naučene u učionici.

Dune (1984)

 Dune (1984) on IMDb

10 odličnih Filmova s ocjenom manjom od 7 na IMDb

Dune je Američki epski, znanstveno-fantastični film, redatelja David Lynch, pravljen prema knjizi, istog imena, od Frank Herbert. Zvijezde filma su Kyle MacLachlan, Virginia Madsen, Francesca Annis i Leonardo Cimino. Film je definitivno stekao kultni status, iako veliki ljubitelji knjige nisu bili zadovoljni promjenama koje je redatelj napravio, naspram knjige.

Smješten u daleku budućnost, film prati plemenite zaračene obitelji dok se bore za vlast nad grubom planetom Arrakis, još poznatom pod nazivom “Dune”. Plemeniti mladič Paul Atreides predvodi pješčane ratnike protiv galaktičkog cara i zla neprijatelja koji je ubio njegovog oca, te oslobode pješčani planet od careve vladavine.

Nastavak na drugoj stranici

Similar Posts