'The Batman' filmu dodan novi glumac za ulogu mafijaškog šefa Carmine Falconea

‘The Batman’ filmu dodan novi glumac za ulogu mafijaškog šefa Carmine Falconea

Casting popis Matt Reevesovog The Batman filma sa Robert Pattinsonom u glavnoj ulozi nastvlja se popunjavati, tako je sada službeno da će se pojaviti lik mafijaškog šefa Carmine Falconea, a zna se i tko će ga utjeloviti.

Za ulogu mob-bossa Falconea je odabran John Turturro, veteranski glumac koji je iza sebe ima više od 30 godina karijere i nebrojne uloge u filmovima i hrpetini gostujućih i epizodnih uloga u TV serijama, a današnja publika ga poznaje kao Agenta Simmonsa iz Michael Bayovog serijala Transformers.

Lik Falconea smo u filmu već gledali u Nolanovom Batman Begins, u kojem ga je glumio Tom Wilkinson. Iako nije poznat kao primarni negativci iz Batman mitologije, Falcone je prikazan kao vrlo oštroumni negativac. Svoj debi u stripu je imao 1987. u Batman: Year One, u kojem je predstavljen kao neprijatelj Batmana, ali kao obiteljski poznanik obitelji Wayne. Falcone se u svojim mafijaškim krugovima koristi nadimkom ‘The Roman’, a njegovo mafijaško carstvo zovu ‘The Roman Empire’ (Rimsko carstvo).

'The Batman' filmu dodan novi glumac za ulogu mafijaškog šefa Carmine Falconea

Lik je zasnovan na portretu Marlon Brandovog Don Vita Corleonea iz kultnog filma Kum iz 1972. godine. Time se uspoređivala obitelj Falcone s onom obitelji Corleone: Falconeova snaga i mudrost slični su Vitu Corleoneu, ličnosti njegova sina Alberta i izgledu koje je imao Fredo Corleone, a raspoloženje njegove kćeri Sofije odgovara onoj Sonnyja Corleonea. I na kraju, deportacija njegovog starijeg sina Marija na Siciliju, fizički izgled i želja za legitimiranjem obitelji Falcone sve su osobine koje dijele s Michaelom Corleoneom.

The Batman će režirati Matt Reeves, a okupiti će čitav bunt negativaca među kojima je i Catwoman (Zoe Kravitz), The Riddler (Paul Dano), te Two-Face i Penguin za čije uloge pregovaraju Matthew McConaughey i Colin Farrell. Uz njih, Andy Serkis će tumačiti batlera Alfreda, dok će Jeffrey Wright biti novo načelnik Gordon.

The Batman u kina dolazi 25. lipnja 2021.

Kako vam se glumački spektar novog Batmana čini za sad?

Similar Posts