The Lion King prestigao Frozen i postao animirani film s najvećom zaradom u povijesti

The Lion King prestigao Frozen i postao animirani film s najvećom zaradom u povijesti

Unatoč dosta lošem ljetu za filmove na kino blagajnama, The Lion King je bio ogroman uspjeh za Walt Disney Studios. Zahvaljujući još jednom vrlo dobrom vikendu, fotorealistični remake sada je postao animirani film s najvećom zaradom na kino blagajnama u povijesti. Film je sada došao do zarade od ogromnih $1.33 milijardi diljem svijeta, od čega je $473.10 milijuna diljem Amerike. To prvo mjesto je do sada držao film Frozen, koji je završio svoje prikazivanje sa zarađenih $1.28 milijarde, od čega je $400.73 milijuna u Americi.

Moramo naglasiti da je The Lion King tehnički animirani film! Iako ga neki zovu live-action remakeom, to je i dalje klasični animirani film zbog računalno generirane prirode njegovih likova.

The Lion King prestigao Frozen i postao animirani film s najvećom zaradom u povijesti

To je samo još jedan dobitak za The Walt Disney Company, koji je već postavio novi rekord tri četvrtine godine. Kroz srpanj, Disney je zaradio $7.67 milijardi diljem svijeta, čime je oborio prošlogodišnji rekord od $7.61 milijardi cijelih pet mjeseci ranije.

The Lion King je ogroman donositelj zarade za Kuću Miša, ali i dalje nije ni blizu da prestigne Marvel Studios Avengers: Endgame (što sam ja mislio da će biti malo bliže). Russo braća su skinula Avatar s trona zaradivši ogromnih $2.79 milijardi.

Studio u ovoj godini ima još velikih hitova – poput Frozen 2 i Star Wars: The Rise of Skywalker – što znači da će zarada studija samo i dalje rasti. Ako ti filmovi budu zaradili blizu njihovih prethodnika, to su dodatne dvije milijarde dolara za Disney do kraja ove godine.

The Lion King i dalje igra u kinima i bit će zanimljivo vidjeti koliko će još uspjeti zaraditi do kraja svog prikazivanja. Tko zna, ako izbace neku izbrisanu scenu i puste ga ponovno u kina, možda dođe i do $2 milijarde 🙂

Similar Posts