Štit starog Kapetana Amerike u Avengers: Endgame nema smisla

Štit starog Kapetana Amerike u Avengers: Endgame nema smisla

Štit starog Stevea Rogersa u Avengers: Endgame čini se kao da je rupa u scenariju, budući da je Thanos uništio štit, a on nije dobio novi – barem ne na ekranu. Avengers: Endgame nikada nije objasnio kako je Kapetan Amerika (Chris Evans) uspio popravio štit prije nego što ga je predao Falconu (Anthony Mackie) na kraju filma.

U posljednjoj bitci Avengers: Endgame filma, Cap je imao epsku borbu s Thanosom. Naoružan s Mjolnirom i svojim štitom, Steve Rogers je uspio ponuditi impresivnu predstavu. Na trenutak, Steve je uspio biti značajan izazov za Thanosa. Nažalost, nije se uspio oduprijeti i na kraju je ipak poražen. Thanos uzastopce udara njegov štit sa svojim mačem, uništavajući ga u dijelove. Štit se kasnije vidi netaknut i u naizgled savršenom stanju na kraju filma kada se Steve vraća iz alternativne vremenske crte kao stariji čovjek. Nakon što je posljednjih nekoliko desetljeća proveo s Peggy Carter (Hayley Atwell), Steve se vraća u sadašnjost i daje štit svom izabranom nasljedniku, Falconu.

Štit starog Kapetana Amerike u Avengers: Endgame nema smisla

Ono što Avengers: Endgame ne uspijeva objasniti je kako je Kapetan Amerika nabavio verziju svog štita koji je naizgled u savršenom stanju. Tony Stark (Robert Downey, Jr.) je mrtav, pa ga nije on mogao obnoviti. Također, štit ima jednu upečatljivu razliku u odnosu na originalni: postoji tanka pruga u sredini velike srebrne pruge na štitu. To znači da nije isti kao u bilo kojoj drugoj verziji štita kojim je Steve upravljao u bilo kojem trenutku MCU-a. Iznenađujuće, Avengers: Endgame se ne trudi objasniti odakle dolazi ovaj štit ili kako je došao u posjed Stevea Rogersa.

Steve je mogao imati ponovno napravljen štit dok je živio u prošlosti, naravno. Novi štit je mogao napraviti Howard Stark, ili možda netko povezan s Wakandom na neki način ili nešto treće. Bilo kako bilo, moralo je doći od nekoga tko je imao pristup određenoj količini vibraniuma. Bez obzira na to, važno je pitanje koje zaslužuje odgovor, jer na kraju Avengers: Endgame nije objašnjeno niti istraženo na bilo koji način.

Štit starog Steve Rogersa će ostati rupa u scenariju dok Marvel ne nađe načina postaviti ga u vremensku crtu događaja. Moguće je da će konačno biti ponuđeno objašnjenje kada The Falcon and the Winter Soldier serija dođe na Disney+, a to je trenutak kada će se štit sljedeći puta pokazati, bilo da je u rukama Falcona ili čak U.S. Agenta (Wyatt Russell). Ali do tada, to ostaje misterija.

https://youtu.be/BBjU06ETaaI

Similar Posts