Marvelovi The Eternals su navodno izabrali Richarda Maddena kao Ikarisa

Marvelovi The Eternals su navodno izabrali Richarda Maddena kao Ikarisa

Richard Madden je ušao u razgovore kako bi se pridružio glumačkoj ekipi Marvelovog nadolazećeg filma The Eternals. Faza 3 Marvelovog Filmskog Svemira došla je do svoje kulminacije filmom Avengers: Endgame, koji je završio franšizinu Infinity Sagu (priču koja je započela filmom Iron Man u 2008). Srpanjski Spider-Man: Far From Home će potom i službeno zatvoriti Fazu 3 i otvoriti put za još neobjavljenu filmsku ploču četvrte faze. I dok Marvel Studios tek treba službeno potvrditi filmove nakon Far From Home, poznato je da aktivno razvijaju filmove poput The Eternals i Black Widow koji trebaju izaći 2020. godine.

Napisali Matthew i Ryan Firpo (Ruin) u režiji Chloé Zhao (The Rider), The Eternals će dovesti u život drevne ljude kozmičkih moći po prvi puta u MCU. Glumačka ekipa filma se tek počela sastavljati prošlih mjeseci, a tu se spominju imena poput Angeline Jolie koja je navodno pristala na glavnu ulogu (pretpostavlja se Sersi), te Kumail Nanjiani i Južno Korejski glumac Ma Dong-seok u za sada nepoznatim ulogama. Sada se čini da je film ispunio još jednu ključnu točku u svom ansamblu.

Marvelovi The Eternals su navodno izabrali Richarda Maddena kao Ikarisa

The Wrap donosi da je Madden ušao u razgovore i da bi se mogao pridružiti Jolie, Nanjiani i Dong-Seok u The Eternals, s detaljima o ovom liku za sada pod velom tajnosti. Međutim, u njihovom izvještaju, Variety tvrdi da će Madden glumiti Eternala Ikarisa u filmu. U međuvremenu, THR izvještava da se film vrti oko ljubavne priče između kozmički nadljudskih Ikarisa i Sersi, Eternala koji bi radije boravili među običnim ljudima na zemlji nego s drugim Eternalima.

Stripovsku verziju Ikarisa je stvorio Jack Kirby 1976. godine i on je nastavio biti ključni igrač u Eternal stripovima tijekom godina. U novije vrijeme, na primjer, odigrao je ključnu ulogu u mini seriji 2006. (koju je napisao Neil Gaiman i ilustrirao John Romita, Jr.) gdje su Eternalsi zaboravili svoje izvorne identitete, a Ikaris ih ponovno budi, nakon što je povratio svoja sjećanja i moći. Gaimanova priča poslužila je za modernizaciju Eternalsa u svemiru Marvel Stripova, tako da je moguće da će neki elementi biti prilagođeni za MCU. Na kraju krajeva, slična radnja mogla bi poslužiti da se objasni zašto se Eternali nisu eksplicitno pojavili tijekom Infinity sage, ali su uvijek bili prisutni u nekoj formi.

Eternali će biti najjači superheroji u MCU

Naravno, s toliko malo toga poznatog u ovim trenucima, The Eternals mogu otići u potpuno drugom smjeru što se tiče priče. Izvještaj o filmu koji uključuju romantičnu priču između Ikarisa i Sersi se provlače još od 2018. godine, što bi moglo značiti da su točni… ili su možda bazirani na starijoj i zastarjeloj skripti. Kako god, Madden je odličan izbor za Ikarisa, ako je to njihov plan. Glumu koju je pokazao u Game of Thrones i Bodyguard ga je definitivno svrstala u već sada odlične glumce, a i ovo će ga ponovno ujediniti s Disneyjem, nakon vrlo dobro prihvaćenog “Prince Charming” i Kenneth Branaghovog igranog filma “Cinderella”. Marvel pojačano zapošljava ljude koji su u prošlosti bili vjerni suradnici Kuće Miša (primjerice Jolie) i to iz dobrih razloga. Glumac kao što je Madden trebao bi samo pridonijeti dodatnoj pozornosti adaptaciji relativno opskurne teme kao što je The Eternals.

Druge je zanimalo i ovo...