Marvelova znanost pobjeđuje DC-a, kaže Neil DeGrasse Tyson

Marvelova znanost pobjeđuje DC-a, kaže Neil DeGrasse Tyson

Neil DeGrasse Tyson rješava raspravu koju doslovno nitko ne vodi: Tko ima znanstveno točniji svijet stripova Marvel Comics ili DC Comics? U ovom slučaju poznati astrofizičar čvrsto se odlučio za tim Marvel.

Ako postoji jedna stvar koju Neil DeGrasse Tyson voli raditi, to je razbijanje znanstvenih metoda koje se koriste u popularnim filmovima. Neki od njegovih aktivnosti uključuju i pitanje zašto Guardians of the Galaxy Vol. 2 sadrži zvukove eksplozija u svemiru, okomio se na Alien: Covenant oko toga zašto nisu poslani roboti na novi planet prije ljudi, a nedavno je pogrešno ukazao na nedostatak u metodi Arrivala i njihovog čitanja izvanzemaljskog jezika. Iako nekoliko njegovih metoda razbijanja nije pretjerano ozbiljno, mnogi ipak jesu, jer voli analizirati detalje koji vjerojatno nisu toliko bitni ljudima koji jedu kokice i uživaju u filmu. Volite ga ili mrzite, kad je u pitanju znanost, DeGrasse Tyson zna o čemu govori.

DeGrasse Tyson razgovarao je s ComicBook.com za promociju svoje emisije National Geographic show Cosmos: Possible Worlds, gdje se razgovor okrenuo znanstvenoj točnosti Marvelovih i DC Stripova. Vjeruje da Marvel ima, “daleko”, znanstveno točnije priče. Unatoč tome što se pojavio u Action Comicsu i imao malu ulogu u filmu Batman v. Superman: Dawn of Justice, DeGrasse Tyson kaže da Marvelov više znanstveni pristup pričama o njihovom podrijetlu daje veću vjerodostojnost kada je u pitanju točna reprezentacija. Spomenuo je ugrizenog Spider-Mana u laboratorij kao jedan od primjera da Marvel koristi znanstveno utemeljene priče da bi pokazao podrijetlo svog heroja.

“Spider-Man. Ujeden je dok se nalazio u biološkom laboratoriju gdje je radioaktivni pauk. Tu je Hulk, koji … to su bile gama zrake. Svi imaju znanstveno utemeljenu priču iza svojih supermoći i to stvara plodan krajolik kojem se možete vratiti ako treba. Osim toga, Banner je bio liječnik, zaboga. Dakle, ovo ima vrijednost.”

Treba se zapitati misli li DeGrasse Tyson da je Doctor Strange stvarni liječnik pa da je zbog toga njegova priča o podrijetlu uvjerljivija i znanstveno točnija. Možda ako je Aquamana ugrizala riba u laboratoriju ili je Superman bio s pravog izvanzemaljskog planeta, DeGrasse Tyson bi se lakše mogao približiti DC Stripovima. Iako, osjećam glavobolju samo zamišljajući, na primjer, kako on pokušava naglasiti da Motherbox ne može čovjeka pretvoriti u kibernetskog heroja. Ponekad je najbolje samo prekinuti nevjericu i uživati ​​u stripovima i filmovima bez pokušaja da sve bude znanstveno točno. Gotovo svi likovi Marvela i DC-a ne bi postojali da je sve trebalo biti savršeno na znanstvenom nivou. DeGrasse bi to ipak volio.

Similar Posts