Avatar 2 – prvi film u 3D bez naočala!

Prvi dio Avatar filmske franšize se još uvijek smatra kao najbolji film napravljen u 3D, a sada je objavljeno da će njegov nastavak također nastaviti evoluciju u tom polju i postati prvi film koji će se moći gledati u 3D bez naočala!

Filmski producent James Cameron, vječni pobornik 3D formata, je ostvario veliku stvar i dopustio izabranim gledateljima, gledanje Avatar nastavka u 3D bez naočala.

Prošle godine, redatelj je otkrio svoje planove da želi poboljšati 3D format, izjavljujući: “I dalje sam pobornik 3D, ali trebamo svjetlije projekcije, i na kraju mislim da se to može dogoditi – bez naočala. Doći ćemo tamo. ”

To će raditi čuda za film Avatar 2, nastavak za koji su mnogi mislili da je nepotreban s obzirom na to da će izaći više od 10 godina nakon prvog dijela – ovaj razvoj u 3D tehnici će bez sumnje natjerati ljude da pohrle u kina kako bi novu tehniku vidjeli iz prve ruke.

Inquisitor donosi da je Cameronova produkcijska kuća Lightstorm Entertainment produžila svoje partnerstvo s Christie Digital koji će im dopustiti korištenje njihovog novog RGB laserskog sistema projekcija. To će rezultirati čišćom slikom, iako trenutno nema informacija oko toga koliko će kino dvorana zaista moći projicirati takve filmove.

Za sada jedini 3D-bez naočala je bio onaj na Nintendo 3DS.

Još uvijek se ne znaju radnje filmova, ali se zna da će nastavci još više oživjeti svijet Pandora i proširiti Cameronovu viziju da posjete i druge dijelove planeta, koji nisu viđeni u prvom filmu. Nastavci bi trebali biti samostalni filmovi, koji će zajedno se spajati u jednu veliku cjelinu, koju je Cameron zadnjih sedam godina pisao, prema The Hollywood Reporterovom, Borys Kit.

Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Joel David Moore, Matt Gerland i C. C. H. Pounder se svi vračaju za nastavke, dok su Cliff Curtis i Oona Chaplin neki od novih glumaca za koje sada znamo.

Avatar 2 bi trebao doći u kina 18. prosinca 2020., a njegovi nastavci bi trebali slijediti 17. prosinca 2021, 20. prosinca 2024 i 19 prosinca 2025.

Similar Posts