Recenzija: The Expanse (sezona 3)

Recenzija: The Expanse (sezona 3)

Pogledali smo treću sezonu, fantastične znanstveno-fantastične, misterija serije, The Expanse. Našu recenziju treće sezone serije The Expanse pročitajte u članku. 

Žanr serije:

Drama, misterija, Sci-fi

Kreator:

Mark Fergus, Hawk Ostby

Glumci:

Cas Anvar, Wes Chatham, Dominique Tipper

Radnja serije:

Policijski detektiv u asteroidnom pojasu, prvi časnik među planetarnog teretnjaka leda i izvršitelj Ujedinjenih naroda Zemlje, polako otkrivaju veliku zavjeru koja prijeti zemljinoj buntovnoj koloniji u asteroidnom pojasu.

Recenzija: The Expanse (sezona 3)

Američka SF serija, koja je do sada išla na Syfy mreži, razvijena od tvoraca serije Mark Fergus i Hawk Ostby, prema knjigama Daniel Abraham i Ty Franck (pisanim pod pseudonimom James S. A. Corey). SyFy je otkazao seriju nakon ove, kritički najbolje ocijenjene sezone, samo kako bi ju vrlo brzo kupio Amazon i obnovio za četvrtu sezonu.

Ovo je trenutno najbolja SF serija, a i jedna od najboljih znanstveno-fantastičnih serija u povijesti. Pravljena je prema odličnim knjigama i rekao bi da ih poprilično dobro prati. Sada kada čitam/slušam knjige, ne mogu ne vidjeti ove odlične glumce u njima.

Serija nastavlja gdje je druga sezona završila, sa standardno odličnim glumcima i likovima za ovu seriju, te možda vizualno još bolje izgleda. Zaista su iz SyFy-a dali sve od sebe, prije nego su odlučili ugasiti seriju. Skoro da bi ih pohvalio, ali ipak ne, no dobro donijeli su odličnu priču na male ekrane, koju sada na svu sreću možemo gledati na jednoj ozbiljnijoj mreži.

Razlog zašto je meni ova sezona do sada najbolja leži u priči ove sezone. Više se bazira na zajednički rad ove tri zaraćene frakcije, te na otkrivanje ove ‘izvanzemaljske’, strane prisutnosti. Ono što je ponudila kao odgovore je meni fantastično, te je otvorila neka nova, još bolja pitanja. S obzirom na to da sam čitao iduće knjige, nije mi to veliko iznenađenje, ali siguran sam da onima koji nisu će biti. Zaista vrh za ljubitelje SF-a.

Nema se što reći osim pohvala za ovu seriju, ako niste do sada gledali, pravo je vrijeme da počnete, ako jeste, siguran sam da ste uživali kao i ja u njoj. Jedva čekam četvrtu sezonu i povratak ekipe.

Similar Posts