Ben Affleckov Triple Frontier veliki neuspjeh za Netflix

Ben Affleckov Triple Frontier veliki neuspjeh za Netflix

Čini se da će Netflix mijenjati svoju politiku ulaganja u velike filmske blockbustere, a sve zahvaljujući Ben Affleckovom Triple Frontier filmu, koji nije zadovoljio Netflixova očekivanja. Netflix je poznat po trošenju milijuna dolara na svoje originalne sadržaje, međutim, sada sa sve većom konkurencijom morat će biti puno izbirljiviji gdje će ta ulaganja stavljati. Čini se da ovakve blockbuster filmove, s poznatom glumačkom ekipom, više nećemo tako često imati prilike viđati na ovoj streaming platformi.

Netflixov šef sadržaja Ted Sarandos navodno je rekao nekolicini svojih visokih TV i filmskih rukovoditelja početkom lipnja da tvrtka mora biti puno više selektivna s onim na troše svoj novac. Ben Affleckom akcijski triler Triple Frontier je koštao $115 milijuna i jedan je od spomenutih projekata kada se pričalo o taktici budućnosti Netflixa. Očigledno, projekti koji se temelje na vjerodostojnosti i kritičkom odobravanju više neće imati ogromne proračune. Umjesto toga, novac će ići samo na ono za što su sigurni da može dovesti nove pretplatnike na platformu.

Ben Affleckov Triple Frontier veliki neuspjeh za Netflix

Iako se pretjerana potrošnja čini neozbiljnom idejom, Netflixu je istodobno dala mnogo vjerodostojnosti. Filmovi kao što su Roma i serije poput Stranger Things i Crown prošli su dug put u dokazivanju koliko je Netflix vrijedan u velikoj shemi stvari. Što se tiče neuspjeha Triple Frontier filma, to znači da nije bilo dovoljno ljudi koji su ga pogledali na streaming platformi, kao ni u njegov kratkom pohodu na kina.

Triple Frontier nije jedini projekt koji zadaje glavobolje Netflixu. Baz Luhrmannova hip-hop serija The Get Down je koštala $120 milijuna i nije se pokazala tako dobrom kako su svi mislili da će biti, isto se može reći i za Marco Polo seriju koja je koštala $200 milijuna da se proizvede.

Druge je zanimalo i ovo...