Recanzija: Brawl in Cell Block 99 (2017)

Recanzija: Brawl in Cell Block 99 (2017)

Bivši boksač postaje raznosač droge, koji završi u zatvoru, nakon što dilerski dogovor propadne. 

Žanr filma:

Akcija, krimi, triler

Redatelj:

S. Craig Zahler

Scenarist:

S. Craig Zahler

Glumci:

Jennifer Carpenter, Vince Vaughn, Tom Guiry

 Brawl in Cell Block 99 (2017) on IMDb

Brawl in Cell Block 99 je Američki akcijski triler film, scenarista i redatelja S. Craig Zahler. Zvijezde filma su Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Don Johnson, Udo Kier, Marc Blucas i Tom Guiry.

Nisam ljubitelj akcijskih filmova, ali ovaj mi je jedan od ipak boljih ove godine. Iako ocjena to možda ne pokazuje toliko, mislim da će se ljubiteljima akcije jako svidjeti.

Nažalost, kao što je često u akcijskim filmovima, priča nije spektakularna, ali za akcijski film nije ni tako loša. Dobro je i smišljeno napravljen put našeg glavnog glumca, bivšeg boksača, Bradley Thomasa (Vince Vaughn), od pokušaja obiteljskog čovjeka, do najokrutnijeg zatvora i bloka za zatvoru, bloka 99.

Na žalost na tom putu ne hrpa ne logičnosti, kao i pretjerivanja. Samo bi spomenuo da je glavni glumac za 18 mjeseci filma iz neke kuće u raspadu prešao u ‘dvorac’ i sada ima barem tri skupocjena auta, s jedne strane to nitko nije primijetio, a s druge njega nam prikazuju relativno pametnim, pa to mi ne izgledaju kao postupci i malo pametne osobe, da ne govorim o budućnosti u takvom svijetu. Uz to vrlo je iritantno što su nam ga pokušali prodati kao nekog velikog ‘domoljuba’. Ajme ni blizu.

Što se tiče akcije u filmu ima je poprilično, često jako pretjerane i ne realne, ali moram priznati te scene tučnjava između likova su napravljene nekako da izgledaju realno, prirodno, drugačije nego inače u filmovima. Teško je objasniti, ali kada vidite baš se osjeti razlike. Možda se to nekome i neće svidjeti, ali meni baš taj dio je. Uz to puno pretjeranog nasilja. Konstantno baš užasne pretjerano slikovite scene.

Vince Vaughn je jedini važan lik u filmu i mislim da ga je vrlo dobro utjelovio. Odlično su prikazali osobu koja će učiniti sve u životu kako bi spasila one do kojih mu je stalo.

Film me je jako podsjećao na još jedan drugi film iz ove godine, slične teme, a naziva Shot Caller. Osobno taj film mi je ipak puno bolji, jer iako slične priče, puno je bolje razvijena.

Similar Posts