John Travolta filmovi - Top 15 najboljih

John Travolta filmovi – Top 15 najboljih

5. Get Shorty (1995)

Get Shorty (1995)

Žanr: Komedija, krimi, triler
Redatelj: Barry Sonnenfeld
Glumci: Gene Hackman, Rene Russo, Danny DeVito

Radnja ukratko: Put od utjerivača dugova do filmskog agenta u blještavom Hollywoodu ne mora biti nimalo trnovit. Naravno, pod uvjetom da se uhvati “maloga”.

4. Face/Off (1997)

Face/Off (1997)

Žanr: Akcija, krimi, sci-fi
Redatelj: John Woo
Glumci: John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen

Radnja ukratko: Castor Troy (N. Cage / J. Travolta) je terorist psihopat koji uživa u ubijanju i mučenju ljudi. Radi za svakog tko mu dobro plati. Jednom prilikom ubije dječaka, sina specijalnog agenta FBI-a Seana Archera (J. Travolta / N. Cage). Archer vodi malu antiterorističku skupinu agenata. Tek šest godina nakon ubojstva sina pruži mu se prilika da uhiti Troya. Nakon dramatične akcije, Archer teško rani Troya koji padne u komu. Troy je FBI-ju ostavio poruku da je negdje u Los Angelesu postavio tempiranu bombu napunjenu biološkim otrovom. S Castorom Troyem uhićen je i njegov mlađi brat Pollux (A. Nivola), no od njega Archer ne uspije saznati gdje je bomba.

3. Blow Out (1981)

Blow Out (1981)

Žanr: Misterija, triler
Redatelj: Brian De Palma
Glumci: John Travolta, Nancy Allen, John Lithgow

Radnja ukratko: Pokušavajući snimiti savršeni vrisak, snimatelj zvučnih efekata nađe se upleten u pravo ubojstvo. John Travolta u ulozi odvažnoga filmaša koji pokušava razriješiti političku prijevaru. Nancy Allen glumi prodavačicu koja suviše zna.

2. Grease (1978)

Grease (1978)

Žanr: Mjuzikl, romantika
Redatelj: Randal Kleiser
Glumci: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing

Radnja ukratko: Sandy (O. Newton-John) je povučena, dobro odgojena tinejdžerica iz Australije koja preko ljetnih praznika u Sjedinjenim Državama upozna Dannyja (J. Travolta). Između njih se razvije velika, no nevina mladenačka ljubav, te sve svoje vrijeme provode na plaži. Kada njezini roditelji odluče ostati u Americi, ona se upiše u srednju školu ne znajući da istu pohađa i Danny. On je jako popularan, izvrstan je plesač, a slobodno vrijeme provodi opijajući se sa svojim prijateljima. Za nju je najveći šok što se Danny ponaša kao da se između njih ništa nije dogodilo.

1. Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction (1994)

Žanr: Krimi, drama
Redatelj: Quentin Tarantino
Glumci: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson

Radnja ukratko: Životi dvojice mafijaških plaćenika, ostarjelog boksača, gangsterove seksi supruge i para mladih ljubavnika i sitnih lopova, isprepliću se u divlje zabavnoj i uzbudljivoj filmskoj avanturi koja istovremeno ushićuje i nasmijava.

Similar Posts