Avengers Infinity War ima najveće kino otvaranje svih vremena

Avengers Infinity War ima najveće kino otvaranje svih vremena

Iako je većina nas pretpostavila da će tako biti, to i nije bio tako jednostavan podvig. Na domaćem (Američkom tržištu) veliki rekord je držao Star Wars, dok je globalno problem predstavljalo to što ovaj vikend Avengers Infinity War nije otvorio u Rusiji i Kini!

Na domaćem tržištu, do ovog vikenda, broj jedan je bio Star Wars The Force Awakens, s ogromnih $248 milijuna. Iako nije bilo lako, Avengers Infinity War je uspio skupiti $250 milijuna i skinuti ga s trona. Uz to, imao je najveće otvaranje u povijesti srijedom, kada je zaradio ogromnih $83 milijuna, u Americi.

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Infinity War! - Svijet filma

Što se tiče ostatka svijeta, tu je situacija bila nešto drugačija i nepovoljnija za Infinity War. Dosadašnji rekord je držao The Fate of the Furious, a za razliku od njih, Infinity War nije otvarao u drugom najvećem kino tržištu na svijetu, Kini, a također niti u Rusiji. Tako da su konstantno kružile priče da bez Kine i Rusije nema šanse skinuti broj jedan s trona.

Ipak, ni to im nije stalo na put da postanu globalni fenomen i broj jedan svih vremena u svijetu, na kino blagajnama. I to kako impresivno. Dosadašnji rekord, koji je držao The Fate of the Furious, za ukupnu zaradu u svijetu, prvog vikenda, je iznosio $541.9 milijuna. Avengers Infinity War je sada taj rekord podigao na nevjerojatnih $630 milijuna! Zaista impresivno, tim više ako znamo da na dva velika tržišta još nije ni otvorio.

Sada mu još ostaje samo skinuti Avatar s trona ($2,788 milijardi), mislite li da će mu to poći za rukom?

Similar Posts