beware-the-slenderman

Recenzija: Beware the Slenderman (2016)

Priča o dvije 12 godišnje djevojčice, koje su pokušale ubiti jednu od svojih prijateljica u pokušaju da udovolje Slendermanu, izmišljenom čudovištu s horor web stranice. 

 Žanr filma:

Dokumentarni, biografija, krimi

Redatelj:

Irene Taylor Brodsky

Glumci:

Morgan Geyser, Anissa Weier, Angie Geyser

 Beware the Slenderman (2016) on IMDb

beware-the-slenderman
Beware The Slenderman

Novi HBO dokumentarac o dvije mlade djevojčice koje su, vođene horor web stranicom, odlučile izbosti i ubiti treću prijateljicu.

Beware The Slenderman je vrlo težak dokumentarni film koji se bazira na životima dvije mlade djevojke kojima se sudi za zločin koji su počinili protiv treće. Prikazuje njihove živote praktički od njihovog rođenja, njihove roditelje kako se snalaze u tom svemu, traže prethodne nagovještaje i objašnjenja zašto se to sve dogodilo i koliko mi se čini žele natuknuti da je za to kriv internet i ta horor web stranica o mračnoj osobi Slendermanu.

Osobno nisam stekao takav dojam, to ih je potaklo na takav zločin i na taj oblik zločina, ali koliko sam uspio vidjeti iz dokumentarca, obje djevojčice su nažalost psihički ne stabilne i da se nije ovo dogodilo, dogodilo bi se nešto drugo vjerojatno slično tome. Ono što je možda veći problem je što se to sve, gotovo uopće nije primijetilo. Da imale su svoje probleme, kao što ih dosta djece njihove dobi ima, ali ništa što bi ukazivalo na mogućnost nečeg takvog.

Roditelji se u retrospektivi pokušavaju sjetiti i naći nešto što je moglo ukazivati na to njihovo bolesno stanje, ali mislim da i to što je ponuđeno kao dogovor nije ništa zbog čega bi trebalo biti dodatno zabrinuto.

Otac jedne od djevojčica i sam je šizofreničar, ali to se na njoj nije primjećivalo, barem ne nešto dramatično, a opet ni to samo po sebi ne bi bio razlog da se tom djetetu oduzme sloboda ili nešto slično.

Kao što sam rekao dokumentarac zapravo želi reći kako internet može biti loš, kako ima svega gore i slično, ali zapravo nudi vrlo malo u tom pogledu.

Nismo gotovo ništa saznali o toj web stranici, o tom fenomenu Slendermana niti o tome dali je ikakva krivica pala na tvorce te stranice i tog Slendermana.

Dokumentarac je vrlo težak, nije baš za svakoga i nije mi se pretjerano svidio. Očekivao sam puno više istraživanja oko tog utjecaja web stranica na djecu, nego suđenje toj djeci. Plus žrtve gotovo da se nisu ni dotakli, mada su ovdje gotovo svi žrtve.

Similar Posts