Stephen Kingov 'The Long Walk' dobiva filmsku adaptaciju! - Svijet filma

Stephen Kingov ‘The Long Walk’ dobiva filmsku adaptaciju!

Novi tjedan, nova najava adaptacije knjige Stephen Kinga, ovog puta je na redu knjiga ‘The Long Walk’. James Vanderbilt će napisati scenarij u suradnji s New Line Cinema, koji su producirali prošlogodišnji hit horor film, ‘IT’.

Ovako Hollywood Reporter opisuje priču, “Long Walk je smješten u buduću distopijsku Ameriku, u kojoj je vladavina diktature. Država organizira godišnje natjecanje hodanja u kojem 100 tinejdžera mora putovati, non-stop i pod strogim pravilima, dok samo jedan od njih stoji živ kako bi primio nagradu. Priča je o 16to godišnjem tinejdžeru imena Raymond Garraty i ostalim tinejdžerima – nekim dobrim, nekim lošim, nekim misterioznima – u njegovoj orbiti.”

 

Stephen Kingov 'The Long Walk' dobiva filmsku adaptaciju!

The Long Walk je jedna od mnogih priča koje je King objavio pod svojim pseudonimom Richard Bachman, među kojima su još i The Running Man, Thinner i Blaze.

Knjiga je originalno objavljena 1979. godine i Frank Darabont, koji je režirao adaptacije The Shawshank Redemption, The Green Mile i The Mist, je želio razviti ovu knjigu i držao je ekskluzivna prava na njezinu adaptaciju. Vanderbilt je prije napisao rane skice adaptacije, čak i bez prava na adaptaciju, tako da kada je Darabont izgubio prava, projekt je oživljen od strane New Line Cinema.

Nedavno smo pisali o najavi za adaptacijom Kingovih The Tommyknockers s The Conjuring i Insidious redateljem James Wan kao producentom.

Također nam 19. travnja 2019 godini dolazi adaptacija knjige Pet Sematary od redatelja Dennis Widmyer i Kevin Kolsch, kao i 06. rujna 2019 godine nastavak filma ‘IT’.

Similar Posts