Trailer Operation Finale

Recenzija: Operation Finale (2018)

Pogledali smo novu biografsku povijesnu dramu, s Oscar Isaac i Ben Kingsley u glavnim ulogama, Operation Finale. Našu recenziju filma Operation Finale pročitajte u članku. 

Žanr:

Biografija, drama, povijesni

Redatelj:

Chris Weitz

Scenarist:

Matthew Orton

Glumci:

Mélanie Laurent, Oscar Isaac, Haley Lu Richardson, Ben Kingsley

Radnja ukratko:

15 godina nakon Drugog Svjetskog rata, grupa tajnih agenata je okupljena kako bi pronašli Adolf Eichmann, ozloglašenog Nacističkog arhitekta Holokausta.

Trailer Operation Finale

Operation Finale je trebao biti film pravljen prema istinitom događaju i djelomično ga čak i uspijeva pratiti. Međutim, barem prema onome što sam pročitao, puno stvari je izmijenjeno kako bi se pokušao stvoriti Hollywoodski ili Netflixov blockbuster.

Time je film dobio neku intrigu, ponekad i napetost, iako je većinom poprilično usporen, nisam ljubitelj mijenjanja istinitih događaja, koji su sami po sebi interesantni. Ubačeni su neki nepotrebni dijelovi – spojleri – poput slučajnih susreta upravo glavnog negativca i glavnog pozitivna, pa ljubavna priča, koja nema dakako veze sa stvarnošću, te bijeg aviona u zadnji tren – kraj spojleri. Ono na što bi bilo možda bolje da su se fokusirali je pogled u um jednog od najgorih čudovišta ljudske vrste, te kako je on postao takav, što ga je na to nagnalo.

S druge strane, glumci u filmu su odlično odradili svoj posao. Njihova briga, tuga i sreća su se zaista osjetili kroz film i činili poprilično uvjerljivima.

Također Oscarovac Kingsley je vrhunski utjelovio Adolpha Eichmanna, SS-ovskog dužnosnika sa zadatkom provođenja totalnog uništenja Židova u cijeloj okupiranoj Europi. On je bio jedan od glavnih organizatora i izvršitelja ovog genocida, u kojem je oko 6 milijuna muškaraca, žena i djece strijeljano, obješeno ili masovno otrovano u plinskim komorama. Oko 400.000 Židova poslano je u plinske komore po izravnoj Eichmannovoj zapovjedi.

Šteta što ove odlične glumce nisu malo bolje popratili scenarijem i uvukli se dublje u mozak ovog užasnog ljudskog bića.

Trailer filma Operation Finale

Similar Posts