Netflixov The Witcher otkriva Novi Pogled na Henryja Cavilla kao Geralta

Netflixov The Witcher donosi politiku, seks i čudovišta

Showrunnerica Netflixove The Witcher serije, Lauren Hissrich, otkriva nove detalje o nadolazećoj “vrlo odrasloj” seriji.

U intervju za Entertainment Weekly, ona je pojasnila “Mi ne adaptiramo video igre, to je direktna adaptacija knjiga. Što je odlično zato što su video igre također adaptacija knjiga. One su otišle u jednom smjeru, mi zapravo idemo u drugom.”

Umjesto toga, čini se da serija odražava formulu Igre Prijestolja, miješajući politiku, seks i dramu u prvu sezonu koja se fokusira na izgradnju svijeta. Osim toga, u zanimljivom zaokretu nema ni jednog velikog zlikovca.

“Zapravo ne postoji negativac,” kaže Hissrich. “Jedna od stvari koje uživamo istražuju jesu sve nijanse sive boje u knjigama. Likovi za koje navijate na početku možda neće biti likovi za koje ćete navijati na kraju. A likovi koje mrzite i koji izgledaju kao apsolutno zlo motivirani su nečim što je stvarno povezivo, ljudsko i emocionalno. Otkrila sam pišući to, a zatim gledajući da se vaša odanost često mijenja.”

Netflixov The Witcher donosi politiku, seks i čudovišta

To je pristup koji je HBO-ovu Igru Prijestolja učinio fenomenom i izazvao brojne razgovore diljem svijeta; kada svaki lik ima sposobnost za dobro i zlo, radnja se može okretati na različite načine. Kao i kod HBO serije, Hissrich upozorava publiku da ne gleda The Witcher s djecom u sobi.

“Ja sam svakog dana pregledavala seriju i mojoj djeci je zabranjeno da gledaju u ekran nakon što se jedno od njih ušuljalo i vidjelo nešto što nije smjelo i što ga je uplašilo,” ona je rekla. “Ovo je izrazito odrasla serija.”

“Dodala bih da mi je bilo važno da bilo kakvo nasilje ili seks potiču priču, a ne da je tu samo kako bi šokiralo publiku. Mislim da je publika stvarno pametna i da zna kada radimo stvari kako bismo ih samo šokirali u odnosu na stvari koje stvarno pokreću priču.”

Hissrich kaže da je ova Netflixova serija pravovremena.

“Geralt je lovac na čudovišta i od samog počeka smo pričali o tome kako da pokažemo ta čudovišta i ljude s kojima su u doticaju. Mislim da će se ljudi iznenaditi koliko čudovišta smo mogli napraviti i koliko su integralni za priču. Zaista se čini kao da priče čudovišta postaje ključne za veče stvari koje se događaju u svijetu upravo sada u različitim političkim fenomenima.”

The Witcher dolazi na Netflix krajem 2019. godine.

Similar Posts