Recenzija: Wind River (2017)

Recenzija: Wind River (2017)

Veteranski tragač koji radi u Fish i Wildlife službi, pomaže istražiti ubojstvo mlade Američke Indijanke i koristi slučaj kao sredstvo iskupljenja za raniji čin neodgovornosti, koji je završio tragično.

Žanr filma:

Krimi, drama, misterija

Redatelj:

Taylor Sheridan

Scenarist:

Taylor Sheridan

Glumci:

Elizabeth Olsen, Kelsey Asbille, Jeremy Renner, Julia Jones

 Wind River (2017) on IMDb

Recenzija: Wind River (2017)

Wind River je Američki misterij, triler film, redatelja i scenarista Taylor Sheridan. Zvijezde filma su  Jeremy Renner i Elizabeth Olsen kao ‘U.S. Fish and Wildlife Service’ tragač i FBI agentica, koji pokušavaju riješiti ubojstvo u Wind River Indian Reservation u Wyoming. Gil Birmingham i Graham Greene isto glume.

Prvo bi se u filmu osvrnuo na odlično napravljen ugođaj u filmu i redatelja koji je zaista postigao osjećaj te odvojenosti od ostatka svijeta u toj vjetrovitoj, hladnoj i okovanoj snijegom zemlji u Wyoming. Taj dio je i najvažniji za film, jer bez njega bi se ova priča teško održala na životu. Ono što je kod toga možda malo bio i problem, je što je upravo za prikazivanje tog grubog zimskog okruženja, potrošeno dosta vremena.

Priča je dobra, misterija u filmu je zanimljiva i cijelo vrijeme gledanja sam razmišljao o tome što se toj mladoj djevojci dogodilo. U jednoj podijeljenoj zemlji, između bijelaca i Američkih Indijanaca, gdje se točno ne zna tko ima, gdje i kakve ovlasti, teško je provoditi zakone, a pogotovo kada surova priroda stane na put. S druge strane, na žalost, objašnjenje me nije baš impresioniralo. Pomalo mi je bilo nategnuto i pretjerano, da bi svi pristali na tako nešto užasno u takvoj, naizgled, blagoj situaciji. Uz to taj dio oko čina ubojstva mi je bio previše zbrzan. Kao da su ga htjeli što prije završiti kako bi se posvetili završetku filma. To je djelomično bio problem onog prvog dijela filma, kada su nam htjeli što bolje prikazati tu surovu zemlju i time izgubili dosta vremena.

Elizabeth Olsen i Jeremy Renner su odlično odglumili svoje uloge. On tragača s tragičnom prošlošću u potrazi za iskupljenjem, a ona mlada i još uvijek ne iskusna, FBI agentica, s velikim ambicijama za budućnost.

Film je dobar, čak bi rekao vrlo dobar. Stvari koje su me smetale i nisu bile nešto što bi previše moglo pokvariti film.

Definitivno jedno ugodno iznenađenje u obliku jednog manjeg, ali redateljski odlično napravljenog filma.

Similar Posts