Avengers: Endgame izbrisana scena ostavlja mogućnost Thanosovog povratka

Thanos gotovo imao potpuno drugačije oružje i oklop u Avengers: Endgame (slike)

Kada je riječ o oružju, ne možete učiniti puno bolje od onoga koje mijenja stvarnost, mijenja vrijeme, izuzetno moćne i fenomenalne Infinity Rukavice. Ali priča Avengers: Endgame je bila takva da Thanos još nije prikupio Infinity Stones, tako da je trebao oružje koje će koristiti povrh svoje ogromne snage. I tako smo vidjeli Ludog Titana kako koristi mač s dvije oštrice, međutim, Thanos je gotovo imao potpuno drugačije oružje u Avengers: Endgame filmu. Pogledajte ga ispod:

Kao što možete vidjeti iz tvita Marvel Studios Nadzornika za vizualni razvoj Iana Joynera, umjesto mača s dvije oštrice, Thanos je gotovo koristio ogromnu sjekiru u Avengers: Endgame. Thanos na ovoj slici izgleda nevjerojatno impresivno, a s drugačijim oklopom i sjekirom u ruci odaje sasvim drugačiji osjećaj od Thanosa kakvog smo na kraju vidjeli u gotovom filmu.

Thanos ovdje poprilično podsjeća na gladijatore, poput nekoga tko se upravo sprema ući u arenu kao dugogodišnji šampion. Da nije njegove ljubičaste kože, gotovo da i ne bi izgledao izvanzemaljski s ovom srednjovjekovnom estetikom. Držeći sjekiru jednom rukom, Thanos također podsjeća na God of Wara Kratosa koji drži svoju levijatansku sjekiru. Ludi Titan izgleda kao da bi mogao napraviti ozbiljnu štetu s tom stvari.

Sam oklop je također malo drugačiji od onoga što smo dobili u Avengers: Endgame. Ovaj oklop je crn sa zlatnim akcentima, dok je oklop u filmu bio više zlatni. Dizajn je također različit, s različitim linijama koje svakom daju jedinstveni osjećaj. Onaj kojeg ovdje vidimo od Iana Joynera, izgleda malo više kao da je stvoren za bitku, dok oklop u Endgameu izgleda malo ceremonijalni.

Nisam siguran za što bi se odlučio između sjekire i mača koji je Thanos imao u Avengers: Endgame, ali mislim da mogu shvatiti zašto su autori filma u konačnici otišli s ovim posljednjim. Pod jedan, Thanos ne bi bio jedini koji maše sjekirom na bojnom polju. Thor je dobio Stormbreaker u Avengers: Infinity War, pa bi se dva lika koja upravljaju sjekirama možda činila kao malo previše. Mač je publici pružio nešto novo.

S funkcionalnog stajališta, Thanosov mač također djeluje bolje. Kad se suoči s Thorom, Kapetanom Amerikom i Iron Manom na kraju Avengers: Endgame, to može učiniti dijelom i zbog dvostranog mača koji mu omogućuje napad i obranu s obje strane. Sjekira ne bi imala tu sposobnost.

I dok sjekira izgleda nešto brutalnije, mač djeluje kao da nije s ovog svijeta i smrtonosnije, poput vrste oružja koje bi imao međugalaktički tiranin i samoproglašeni spasitelj.

Thanosa više nema, ali MCU ide dalje. Faza 4 započinje ove godine, a već su najavljeni i neki filmovi za Fazu 5, ipak, još uvijek ne znamo tko će biti sljedeći veliki negativca Marvelovog Filmskog Svemira.

Similar Posts