Joaquin Phoenixov 'Joker' jednako je profitabilan kao 'Avengers: Infinity War'

Joaquin Phoenixov ‘Joker’ jednako je profitabilan kao ‘Avengers: Infinity War’

Joker se pokazuje kao još jedan veliki uspjeh za Warner Bros. i DC. Prošle godine, Aquaman je iznenadio mnoge prešavši $1 milijardu zarade na kino blagajnama diljem svijeta. Justice League je prije toga bio velika bomba na kino blagajnama za studio, ali čini se da su se oni uspjeli vratiti na pravi put s njihovim DC projektima, barem što se tiče kino blagajni. Prema Deadline, Joaquin Phoenixov Joker će zaraditi jednako novaca za Warner Bros. kao što je to Avengers: Infinity War učinio za Disney.

Joker je do sada zaradio $745 milijuna diljem svijeta. Dok je Avengers: Endgame zaradio preko $2 milijarde diljem svijeta, Joker je imao znatno manji budžet od oko $60 milijuna. Disneyjev Avengers: Infinity War je imao ogroman budžet od oko $300 milijuna. Deadline dalje kaže da će Joker donijeti studiju preko pola milijarde dolara s najmanje $464 milijuna, otprilike onoliko koliko je bio profit Avengers: Infinity War filma prošle godine, te gotovo duplo više nego što je Aquaman zaradio, te više nego duplo od Venoma i Deadpoola 2. Joaquin Phoenixov Joker će također prestići i Deadpool, te postati R-rated film s najvećom zaradom u povijesti. Očekuje se da će Joker zaraditi barem $825 milijuna, a treba uzeti u obzir da zbog svog tona filma vrlo vjerojatno neće biti prikazivan u Kini, ili barem u većem dijelu kine.

Nema sumnje da će ovo dati WBu i DCiju vjetar u leđa za pravljenje još ovakvih filmova, s manjim budžetima, možda nešto manje promocije, ali kvalitetnih i moglo bi se reći revolucionarnih, barem u superherojskom žanru.

Mislite li da će Warner Bross. nastaviti praviti ovakve nisko budžetne filmove poput Jokera?

Similar Posts