Recenzija: Warrior (2019–)

Recenzija: Warrior (2019–)

Pogledali smo akcijsku krimi seriju, pravljenu prema ideji Bruce Leeja, Warrior. Našu recenziju serije Warrior pročitajte u članku.

Žanr serije:

Akcija, drama, krimi

Kreator:

Jonathan Tropper

Glumci:

Jason Tobin, Andrew Koji, Olivia Cheng

Radnja ukratko:

Serija je smještena u Kinesku četvrt San Francisca nakon građanskog rata, Warrior priča priču o mladom čudesnom borcu, tek pridošlom iz Kine, koji se nađe umješan u krvave ratove Kineske Četvrti.

Recenzija: Warrior (2019–)

Radnja serije Warrior je smještena u kasno 19. stoljeće u gradu San Francisco. Pratimo dolazak glavnog lika Ah Sahm ( Andrew Koji ) u Ameriku. Po dolasku biva prodan lokalnoj bandi i sada sam u novom svijetu se mora prilagoditi novoj realnosti. U gradskoj četvrti Chinatown sukob bandi je uobičajen. Dobivamo i uvid u politička previranja u San Franciscu, policijski posao čuvanja reda u Chinatown, Irska borba za posao, ljubavne drame i napeti odnos između bijelaca i Kineza.

Odmah prva zanimljivost je da je skriptu za ovu seriju napisao Bruce Lee. Originalno je ovo trebao biti film, ali su ga filmski studiji u to vrijeme odbijali. Prije par godina je opet zaživjela ideja da se ova izvanredna skripta pretvori u seriju i kćer Bruce Lee-a, Shannon Lee, Je dala zeleno svjetlo za produkciju. I da niste znali ovu informaciju vjerojatno bi vas stil i način borbe odmah prisjetio na stare filmove Bruce Lee-a.

Recenzija: Warrior (2019–)

U ovoj seriji najveći naglasak je stavljen upravo na kung fu borbu. S pravom, pošto je to najbolji i najuzbudljiviji dio. U svakoj epizodi će se radnja tako odvijati da dođe do više sukoba. Koreografija borbe je izvanredna i prava poslastica za oči. Nešto što ćete par puta premotavati samo da ponovo to proživite i da primjerice neke detalje koje ste možda prvi puta previdjeli. Sam grad je odlično napravljen s veoma lijepim scenama tako da mogu reći da budžet definitivno nije problem. U jednoj epizodi čak dobijete „posebnu“ priču koja je jedan kratki Western.  Scenografija je odlična i prava poslastica za oči. Glumci isto tako jako dobri. Casting je odlično napravljen. Šarmantni i svatko pristaje svom liku. Gluma vrhunska osim glavnog glumca kojemu je ovo prva veća uloga pa se vidi kao da je pod malim grčem, s malo opuštanja i to bi se popravilo. Čak sam se iznenadio koliko je gluma dobra i koliko su glumci dobro pristali likovima. Pošto nitko od glumaca nije poznat i veliku većinu vidim po prvi puta. Dijalog je vrlo dobar. Iako je ovo drama s elementima akcije, u svakoj epizodi ćete se zdušno nasmijati zbog nekog zanimljivog komentara ili dijaloga.

Recenzija: Warrior (2019–)

Moram reći da je bilo i malo osvježenje pogledati seriju o kojoj je fokus na kineska događanja u “ Starom Zapadu”. To je definitivno važan dio povijesti koji baš nismo imali prilike vidjeti na malim ekranima u ovakvoj kvalitetnoj produkciji. Gledajući ovu seriju uvijek su mi dva naslova upadala u glavu. Peaky Blinders i Gangs of the New York. Serija je definitivno inspirirana ovim naslovima, ali moram reći da je ipak na nešto manjoj razini kvalitete. Radnja je veoma zanimljiva i dobivamo uvid u događaje s različitih strana. Kako ta migracija ljudi ima utjecaj na ekonomiju, politička previranja, društvene sukobe između bijelaca i Kineza, ali i sukobe i borbe moći unutar Chinatown. Ova serija isto kao i Carnival Row prati možda malo previše tokova radnje. Zanimljivo je vidjeti događaje iz perspektive različitih ljudi, ali nakon nekog vremena samo čekate da neke scene što brže prođu da dođete do onog “dobrog” dijela. Fokusiranje na manje različitih radnji i povećanje kvalitete tih istih priča bi ovu seriju mogla dovesti u status kultne.

Druga sezona serije je već najavljena. Osobno sam veoma uzbuđen za drugu sezonu pošto je kraj prve ostavio jako puno kompliciranih odnosa koji se tek moraju razriješiti. Očekujem drugu sezonu da bude veća, zanimljivija i s još više odlične akcije.

Similar Posts