Marvelovih sedam filmova nakon Avenger: Endgame

Marvelovih sedam filmova nakon Avenger: Endgame

Avengers: Endgame, završetak velike Infinity Sage Marvelovog Filmskog Svemira, riješio je ne samo događaje iz Avengers: Infinity War filma, nego zatvara cijelo ovo dosadašnje poglavlje u MCU koje je započelo 2008. godine filmom Iron Man.

I dok Endgame naravno nije kraj MCUa, više posljednji nastavak ovih Avengers filmova, sljedeća faza u MCU će nam ponuditi neke nove priče od nekoliko postojećih heroja – poput Spider-Man (i dalje Faza 3), Black Widow i Black Panther – a također će nas upoznati s novim likovima unutar ovog svemira, poput filma The Eternals.

U nastavku pogledajte kojih je sedam Marvel filmova nakon Avengers Endgame potvrđeno, iako nas sigurno čeka još hrpa filmova za koje je Kevin Feige rekao da ćemo saznati tek nakon Endgame i Spider-Man Far From Home.

SPIDER-MAN: FAR FROM HOME

Prvi film nakon Avengers: Endgame zatvara trenutno poglavlje Marvel Filmskog Svemira i vjerojatno rješava situaciju nastalu kada je Thanos zapucketao prstima u Avengers: Infinity War, Spider-Man: Far From Home dolazi u kina u srpnju ove godine. Iako se mislilo da je to prvi film Faze 4, Kevin Feige je potvrdio da je to posljednji film Faze 3.

Za sada još nije točno poznato kako će se Spider-Man: Far From Home uklopiti unutar MCUa. Neki teroriziraju da je film smješten u alternativni svemir, dok drugi kažu da je film prequel Infinity Wara i nastavak Endgame filma zahvaljujući tome što heroji u Endgame naprave novu vremensku crtu. U svakom slučaju, fanovi su jako zainteresirani vidjeti što ih čeka poslije Endgame filma, a Far From Home će biti naš prvi pogled na to.

Spider-Man: Far From Home dolazi u kina 05. srpnja 2019. godine.

BLACK WIDOW

Black Widow film - sve što znamo - Svijet filma

I dok za sad još nema datum izlaska, jedan od nadolazećih filmova u Marvel Filmskom Svemiru nakon Endgame je Black Widow.

Za sada nema puno detalja o ovom projektu, ali ovo je ono što znamo. Prema Production Weekly, radni naziv filma je “Blue Bayou” i produkcija treba započeti u lipnju ove godine s naravno Scarlet Johansson u glavnoj ulozi. Cate Shortland (Berlin Syndrome) će režirati film. Uz uobičajeni trio Marvel šefova – Kevin Feige, Louis D’Esposito i Victoria Alonso – koji dobivaju producentske kredite, Brad Winderbaum je također izabran za producenta. On je prije toga bio producent na filmovima Ant-Man i Thor: Ragnarok.

Navodni sinopsis Black Widow filma kaže da će film biti prequel smješten negdje između 2005-2006, što bi ga smjestilo samo nekoliko godina prije Iron Man (2008) u Marvel Filmski Svemir.

“Pri rođenju Black Widow (aka Natasha Romanova) je data KGBu, koji ju odgaja kako bi postala ultimativni operativac. Kada se U.S.S.R. raspadne njezina vlada ju pokušava ubiti, te se ona seli u ‘današnji’ New York, gdje radi kao honorarni operativac. Ovaj solo film će pronaći Romanoff kako živi u Sjedinjenim Američkim Državama 15 godina nakon pada Sovjetskog Saveza.”

Očekuje se da Black Widow dođe u kina u prvom sljedećem slobodnom terminu, a to je 01. svibanj 2020. godine.

BLACK PANTHER 2

Kao jedan od najvećih hitova 2018. godine, Black Panther je vrlo brzo dobio odobrenje za nastavak s redateljem/scenaristom Ryan Cooglerom koji će se dakako vratiti.

Kada pričamo o tome što očekivati od Black Panther 2, to je za sada jedno od najvećih upitnika svih budućih Marvel filmova. Na kraju, već smo svi vidjeli kako se Black Panther/T’Challa pretvara u prašinu na kraju Infinity War filma, a u traileru za Endgame smo imali prilike vidjeti i da je Shuri nestala. Međutim, ono što znamo je da Coogler još nije počeo raditi na Black Panther 2, ali da definitivno ovaj proces uzima ozbiljno, priznajući da osjeća pritisak pravljenja nastavka za jedan ovako velik i uspješan film.

Datum izlaska Black Panther 2 filma je za sada nepoznat, iako mogao bi biti 12. veljače 2021. godine.

DOCTOR STRANGE 2

'Avengers: Endgame' Teorija: Doctor Strange pogriješio?

Još jedan nastavak u MCU, Doctor Strange 2 trebao bi doći u kina u svibnju 2021.

S obzirom na mističnu i magičnu prirodu Doctor Strangea kao lika postoje gotovo beskonačne mogućnosti za radnju Doctor Strange 2, ali ono što znamo je da se Doctor Strange redatelj Scott Derrickson vraća za nastavak.

Prema izvještaju The Hollywood Reporter iz prošle godine, Marvel traži scenarista koji će napisati skriptu, Benedict Cumberbatch će se vratiti kao Stephen Strange, a snimanje bi trebalo započeti u proljeće 2020.

ETERNALS

Ovo su likovi koji će se pojaviti u ‘The Eternals’ filmu

Za neke Marvelove fanove, jedan od najzanimljivijih budućih filmova u MCU je The Eternals.

I dok se o filmu The Eternals priča već neko vrijeme, s The Rider redateljicom Chloe Zhao povezanom za režiranje, čini se da su se stvari konačno počele odvijati prema naprijed. Sljedeće poglavlje u Marvel Filmskom Svemiru će započeti produkciju kasnije ove godine.

Iako ovo nije službeni sinopsis filma, daje indikacije o čemu će se u filmu raditi.

“Priča o ‘THE ETERNALS’ je smještena milijunima godina u prošlost, kada su bića pod nazivom Celestials genetski eksperimentirali na ljudima, stvarajući super-snažne pojedince kao i zlikovce poznate pod nazivom Deviants. Ove dvije grupe su se krenule boriti kroz povijest kako bi vidjele koja će postati ultimativna rasa. Ova priča uključuje ljubavnu priču između Ikarisa, muškarca vođenog kozmičkom energijom i Sersi, koja uživa u kretanju među ljudima.”

The Eternals film otvara razne mogućnosti za budućnost MCU. Ne zna se točno kada će izaći, ali moglo bi to biti 06. studenog 2020. godine.

SHANG-CHI

Marvel pravi film o ‘Shang-Chi, Master Of Kung Fu’

MCU je svojim prvim filmom fokusiranim na crnog superjunaka, Black Pantherom, napravio jedan čudesan podvig – film je bio jedan od najgledanijih prošle godine, a i čini se kako ga je kritika obožavala, što pokazuju tri Oscara koja je dobio.

Izvještaj iz prošle godine koji je donio Deadline kaže da je Marvel Studios ubrzao rad na filmu o liku ‘Shang-Chi’ inače poznatom kao Master of Kung Fu. 01. studenog Kinesko Američki scenarist Dave Callaham je navodno zaposlen od strane Marvel Studios kako bi napravio misteriozni scenarij. Također rade na pronalasku Azijsko-Američkog redatelja za film. Cilj im je napraviti film u kojem će prikazati Azijsku/Azijsko-Američku kulturu na način koji su to učinili hit filmom iz 2018. godine Black Pantherom.

Slično poput Luke Cage, Shang-Chi je stigao u Marvel stripove tijekom ranih 70′ te se temelji na tadašnjoj senzaciji pop kulture. Dok je Luke Cage bio refleksija eksploatacije filmova s crncima iz tog doba. Shang-Chi, koji je često crtan tako da liči na Bruce Leeja, uhvatio je duh Kung Fu filmova koji su tada bili vrlo popularni.

Kreatori Shang-Chia su Steve Englehart i Jim Starlin, ali stripu, ‘The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu’ (često nazivan samo ‘Master of Kung Fu’) popularnost je počela rasti tek kad su ga preuzeli pisac Doug Moench i crtač Paul Gulacy.

Glavni lik je sin bogatoga Fu Manchu, koji ga je odgojio u izolaciji kako bi bio njegov savršeni ubojica. Međutim, nakon njegove prve misije, on otkriva kako je njegov otac zaista zao i da je on ubio nevinog čovjeka, te se zavjetuje da će srušiti Fu Manchua.

Za razliku od Luke Cage, Shang-Chiev strip nije toliko bio superherojski pogled na Kung-Fu, već više čisti Kung-Fu strip. Shang-Chi nije imao nikakve prave supermoći, iako je u novijim ‘Avengersima’ dobio mogućnost da se duplicira. Ta je promjena vrlo lako mogla biti povezana s pravljenjem filmske verzije.

S obzirom na to da je ovaj projekt tek najavljen, teško da ćemo ga vidjeti prije 2021. godine, najranije.

GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 3

Marvelovih sedam filmova nakon Avenger: Endgame

Ovaj film je zapravo bio potvrđen za rano u Fazi 4 i da su se stvari odvijale prema planu, započeo bi snimanje ovog siječnja. Međutim, James Gunn, koji je režirao prva dva Guardians filma je dobio otkaz, nakon nekih starih, uvrjedljivih komičnih tweetova, što je nažalost odgodilo projekt na neodređeno vrijeme. Na iznenađenje vjerojatno većine fanova, Gunn je vraćen od strane Disneyja da radi na trećem Guardians filmu. Sada Gunn prvo mora završiti svoje obveze na DC reboot filmu The Suicide Squad, a tek nakon toga će se moći ponovno ujediniti sa Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket, Groot i ostatkom Guardiansa. Nažalost, morat ćemo čekati malo duže vremena na taj film, ali sada kada je Gunn ponovno tu, barem možemo očekivati da će biti dobro napravljen.

Postoji još puno glasina o nadolazećim Marvel filmovima, od R-Rated Blade filma, do X-Men i Fantastic Four filmova sada kada je Disney napokon dobio prava na njih. To otvara Marvelu razne nove priče za istražiti, a za koje će se nove odlučiti, morat ćemo još pričekati kako bi saznali.

Similar Posts