X-Men: Dark Phoenix - posteri likova

X-Men: Dark Phoenix – posteri likova

Iako je ove godine Disney sa svojim MARVEL filmom Avengers Endgame pobrao gotovo svu pažnju publike što se tiče superhero žanra, Fox je, nakon vrlo trnovite produkcije, napokon spreman za posljednji film u svojoj X-Men franšizi – X-Men: Dark Phoenix. A danas je, u suradnji sa IGN-om, Fox predstavio i postere likova.

Dark Phoenix će biti dvanaesti film Foxove Marvel franšize. Iako se još uvijek očekuje izlazak filma The New Mutants, taj film je već pod Disney okriljem nakon spajanja Foxa i Disneya. Dark Phoneix će biti direktni nastavak filma X-Men: Apocalypse koji nas je u potpunosti upoznao sa novim, mladim glumcima koji su preuzeli uloge popularnih mutantskih superheroja. Uz to, ovo će biti drugi film koji će na veliko platno prenjeti popularnu Dark Phoenix priču iz stripova, nakon što je to prije 13 godina učinio X-Men: The Last Stand, koji je dobio vrlo pomiješane kritike.

Dark Phoenix je inače imao vrlo trnovit produkcijski proces s obzirom da je njegov prvotni datum izlaska bio studeni 2018., nakon toga je pomaknut na veljaču 2019., i taman kada nam je prvi trailer rekao da je veljača 2019. konačni datum, Fox je povukao još jedan nenadani potez i odgodio ga za još četiri mjeseca. Zbog velikih problema sa produkcijom mnogi fanovi su vrlo skeptični oko ovog filma, a postoje tvrdnje kako je film bio toliko puta odgođen iz razloga što su u zadnji čas odlučili promijeniti završni čin tj. završetak filma kojeg je bilo potrebno nanovo snimati. Nadam se da će tolike odgode Fox sa ovim filmom ipak uspjeti opravdati jednom kada film stigne u kina.

U filmu će oslonac biti na liku Jean Grey, izuzetno moćnom mutantu pete klase u kojoj će se sloboditi zla sila poznata kao Phoenix (Feniks), ubrzo će se ostatak X-Mena naći pred nemogućim izborom, spasiti dobru stranu svoje prijateljice ili cijeli svijet. Svoje uloge repriziraju Sophie Turner kao Jean Grey, James McAvoy kao Charles Xavier, Jennifer Lawrence kao Mystique, Michael Fassbender kao Magneto, Alexandra Shipp kao Storm, Nicholas Hoult kao Beast, Tye Sheridan kao Cyclops, Kodi Smit-McPhee kao Nightcrawler i Evan Peters kao Quicksliver. Od novih lica će se pojaviti popularna glumica Jessica Chastain u zasad još nepoznatoj ulozi, iako se zna da će njezin lik biti zapravo pravi antagonist. Film je režirao i napisao Simon Kinberg, kojem će ovo biti redateljski debi.

X-Men: Dark Phoenix, u kinima od 7. lipnja 2019.

*Ispod svakog postera se nalazi ime lika koji se nalazi na posteru, no kako se ime lika kojeg glumi Jessica Chastain još ne zna službeno, napisano je samo ime glumice.

Similar Posts