Joker je sada u službeno prešao $1 milijardu i postao prvi R-rated film kojem je to uspjelo

Joker je upravo postao najprofitabilniji stripovski film svih vremena!

Svake godine imamo sve više i više stripovskih filmova u kinima, a svi se oni nadaju nečim izdvojiti iz gomile. Upravo je to pošlo za rukom novom DC filmu Jokeru, koji je upravo postao najprofitabilniji stripovski film svih vremena, prema izvještaju iz Forbesa. Film je prema predviđanjima do sada zaradio ogromnih $957 milijuna diljem svijeta kroz ovaj vikend, što je više od 15 puta njegovog budžeta koji je bio $62.5 milijuna. Različiti drugi troškovi vezani za film možda se ne mogu uzeti u obzir, poput njegove marketinške kampanje, ali govoreći čisto o njegovim bruto nasuprot troškovima produkcije, Joker zauzima prvo mjesto.

Prije Jokera, Jim Carreyjev film The Mask se smatrao najprofitabilnijim stripovskim filmom, jer je zaradio $351 milijun na budžet od $23 milijuna. Forbes je donio i ostale konkurente među stripovskim filmovima na listu, koji su Venom (zaradio $854 milijuna na budžet od $90 milijuna), Batman (zaradio $411 milijuna na budžet od $35 milijuna) i Deadpool (zaradio $783 milijuna na budžet od $58 milijuna).

Joker je ipak jako daleko da postane stripovski film s najvećom zaradom svih vremena na kino blagajnama, jer je to ove godine pošlo za rukom Marvelovom Avengers: Endgame filmu koji je zaradio $2.8 milijardi. Unatoč tome što su oboje stripovski filmovi, oni postoje u potpuno drugim ligama, jer je Joker R-rated i nije timski film s gotovo desetljećem pričanih priča.

Unatoč tome što je Endgame zaradio više novca od Jokera, teško je zanijekati kulturni utjecaj koji je DC Comicsov film imao na superherojski žanr. Bez obzira na kvalitetu filma, njegovo objavljivanje bilo je okruženo kontroverzom, zbog prikaza nasilja, a neke kino dvorane čak su se zabrinula kako bi nemirna tema mogla nadahnuti akte u stvarnom svijetu.

Jeste li na kraju iznenađeni što je Joker toliko puno zaradio?

Similar Posts