Sretan rođendan Mickey Rourke!

Sretan rođendan Mickey Rourke!

Danas je 65 rođendan, odličnom glumcu, Mickey Rourke. Philip Andre “Mickey” Rourke Jr. je Američki glumac, scenarist i umirovljeni boksač, koji se najviše glumio u dramama, akcijama i triler filmovima. Nominiran je za Oscara, za najbolju glavnu ulogu u filmu The Wrestler. Pogledajte 5 najboljih filmova Mickey Rourke po IMDb + 1 preporuka po našem izboru, u obzir ulaze samo oni gdje ima glavnu ulogu ili vrlo zapaženu ulogu. 

Top 5 filmova prema korisnicima IMDb

5. Rumble Fish (1983)

 Rumble Fish (1983) on IMDb

Sretan rođendan Mickey Rourke!
Rumble Fish

Rumble Fish je Američki drama film, redatelja Francis Ford Coppola. Prema knjizi Rumble Fish od S. E. Hinton, koji je ujedno i scenarist. U filmu glume Matt Dillon, Mickey Rourke, Diane Lane, Dennis Hopper, Nicolas Cage, Laurence Fishburne i drugi.

Rusty James ulični razbojnik muči se sustići reputaciju svog starijeg brata i žali za danima kada su se vodile borbe između bandi.

4. Barfly (1987)

 Barfly (1987) on IMDb

Sretan rođendan Mickey Rourke!
Barfly

Barfly je Američka drama/komedija film, redatelja Barbet Schroeder, a zvijezde filma su Mickey Rourke i Faye Dunaway.

Prema životu uspješnog pjesnika Charles Bukowski i njegovog života u Hollywoodu, obilježenog teškim pijanstvima, te predstavlja njegovo ‘drugo ja’ Henry Chinaski.

3. Angel Heart (1987)

 Angel Heart (1987) on IMDb

Sretan rođendan Mickey Rourke!
Angel Heart

Angel Heart je Američki psihološki, misteriozni, triler, horor film, prema knjizi William Hjortsberg iz 1978, Falling Angel. Redatelja i scenarista Alan Parker, a zvijezde filma su Mickey Rourke, Robert De Niro and Lisa Bonet.

Harry Angel je privatni istražitelj. Unajmio ga je čovjek koji sebe naziva Louis Cyphre kako bi pronašao pjevačicu Johnny Favorite. Ali istraga zauzima neočekivan i turoban zaokret.

2. The Wrestler (2008)

 The Wrestler (2008) on IMDb

The Wrestler

The Wrestler je sportska drama, redatelja Darrena Aronofskyja iz 2008. s Mickeyjem Rourkeom, Ernestom Millerom, Marisom Tomei i Evan Rachel Wood. Nominiran je za Oscara za najbolju ulogu u ovom filmu.

Ostarjeli profesionalni hrvač mora otiči u mirovinu, ali pronalazi kako je njegov život izvan ringa depresivan i dosadan.

1. Sin City (2005)

 Sin City (2005) on IMDb

Sin City

Sin City je Američki kriminalistički triler film, redatelja i producenta Frank Miller i Robert Rodriguez. Pravljen je i pričom, a i izgledom, prema Millerovim stripovima istog imena. Zvijezda u filmu ima jako puno, pa evo nekih  Jessica Alba, Benicio del Toro, Brittany Murphy, Clive Owen, Mickey Rourke, Bruce Willis i Elijah Wood, a pojavljuju se i Alexis Bledel, Michael Clarke Duncan, Rosario Dawson, Carla Gugino, Rutger Hauer, Jaime King, Michael Madsen, Nick Stahl i Makenzie Vega između ostalih.

Film koji istražuje mračni i bijedni grad, Basin City i priča priču o trojici različitih ljudi koji su uhvaćeni u nasilnoj korupciji.

Naša preporuka

Diner (1982)

 Diner (1982) on IMDb

Sretan rođendan Mickey Rourke!
Diner

Diner je Američki drama/komedija film, redatelja i scenarista Barry Levinson. U filmu glume Steve Guttenberg, Mickey Rourke, Kevin Bacon, Daniel Stern, Tim Daly, Ellen Barkin i drugi.

Skupina mladih studenata bore s njihovim neizbježnim i neposrednim odrastanjem u odrasle osobe, u Baltimoreu, 1959. godine.

 

Mogli smo ovdje uvrstiti možda i Iron Man 2, ali većina vas zna za taj film, a ovaj Dinner ima i bolju ocjenu.

Similar Posts