Denis Villeneuveov Dune će biti dva filma!

Denis Villeneuveov Dune će biti dva filma!

Denis Villeneuveov visoko budžetna adaptacija Frank Herbertove Dune knjige započinje snimanje na lokacijama u Budimpešti i Jordanu i mi smo vrlo uzbuđeni što se to konačno počelo odvijati. Sada nam stižu vijesti da će film biti još više epski nego što smo to originalno mislili. U nedavnom intervju za The Hollywood Reporter, Legendary CEO Joshua Grode je potvrdio da će Dune zapravo biti dva filma, izjavivši:

“To je plan. Postoji pozadinska priča koja je samo navedena u nekim knjigama [a mi smo je proširili]. Također, kada čitate knjigu, postoji logično mjesto za zaustavljanje filma prije nego što knjiga završi.”

Denis Villeneuveov Dune će biti dva filma!

Mislim da su to sjajne vijesti. Što više Dunea to bolje, zar ne? Pogotovo s ubojitom glumačkom ekipom koju su okupili. Dobro je što su odmah isplanirali dva filma, jer okupiti ponovno tu cijelu glumačku ekipu za godinu ili dvije sigurno ne bi bio lagan posao.

Evo i službenog sinopsisa Dune filma:

“Mitsko i emocionalno nabijeno putovanje junaka, Dune priča priču o Paul Atreidesu, briljantom i darovitom mladiću rođenom u velikoj sudbini izvan njegova razumijevanja, koji mora putovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelji i njegovih ljudi. Kada se zlonamjerne snage počnu boriti oko planetne ekskluzivne opskrbe najvrjednijeg resursa u postojanju – začina sposobnog otključati najveći ljudski potencijal – samo oni koji mogu pobijediti svoje strahove će preživjeti.”

Ubojita ekipa filma Dune obuhvaća Timothee Chalamet kao Paul Atreides, Rebecca Ferguson kao Lady Jessica, Oscar Isaac kao Duke Leto Atreides, Javier Bardem kao Stilgar, Josh Brolin kao Gurney Halleck, Jason Momoa kao Duncan Idaho, Dave Bautista kao Rabban, Stellan Skarsgård kao Baron Harkonnen, David Dastmalchian kao Piter De Vries i Charlotte Rampling kao Reverend Mother Mohiam.

Denis Villeneuve režira Dune prema scenariju koji je napisao zajedno s Eric Rothom i Jon Spaihtsom, koji je baziran na Frank Herbertovoj knjizi. Producenti filma su Mary Parent, Cale Boyter, Joe Caracciolo i Villeneuve. Izvršni producenti su Tanya Lapointe, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, Thomas Tull, Jon Spaihts, Richard P. Rubinstein, John Harrison i Herbert W. Gains, s Kevin J. Anderson koji služi kao konzultant. Brian Herbert i Kevin J. Anderson savjetuju o projektu.

Prvi Dune film dolazi u kina 20. studenog 2020. godine.

Similar Posts