Avengers: Endgame nije tako veliki uspjeh [potvrdio Disney]

Avengers: Endgame već sada ruši rekorde kino blagajni

Iako je tek došao u kina, Avengers: Endgame već sada je počeo rušiti razne rekorde na kino blagajnama. Sve realnije postaje da bi mogao postati i film s najvećom zaradom u povijesti. Endgame je već postavio Marvelov rekord jučer navečer u Americi s $43 milijuna i mogao bi ići još znatno više, Deadline donosi rane rezultate s kino blagajni.

Deadline oprezno donosi cifru od $43 milijuna, prikupljenu od početnih projekcija od 18 sati, koja ne dolazi od Disneyja. Samo te brojke od prvog prikazivanja prelaze ukupni broj od $39 milijuna koji je ostvario za cijeli taj dan Infinity War prije godinu dana i moguće je da bi te brojke mogle narasti toliko da prestignu $57 milijuna rekord koji drži Disneyjev Star Wars: The Force Awakens iz prosinca 2015. godine.

Avengers: Endgame već sada ruši rekorde kino blagajni

Također je bitno za reći da je Avengers: Endgame započeo s prikazivanjem sat vremena prije Infinity War, koji je počeo u 19 sati s prvim prikazivanjem. Kako donosi Deadline, Infinity War je prikupio 37% od svog prihoda prvog petka ($106.3m) za rekordni vikend otvaranja u Americi od $257.6m, što se očekuje da Endgame bez problema prestigne, što bi ga vjerojatno poguralo preko rekordnih $300m vikend otvaranja u Americi.

Kako je prije izviješteno, Endgame je u preprodaji prodao oko $120m-$140m u kartama i bit će prikazivan na 4,662 ekrana, što je daleko najviše do sada, čime je na dobrom putu za najavljivanih $850m-$900m za prvi vikend. Tom brzinom milijarda bi vrlo brzo došla.

Osim što su osvojili titulu najvećeg preprodavača karata na Fandango, Endgame je prodao pet puta više pred prodaja prvog vikenda nego je to ostvario Infinity War i oborio je rekord najveće prodaje prvog dana koji je držao The Force Awakens. Taj film je treći film s najvećom zaradom u povijesti s $2.068 milijardi, iza James Cameronovih Avatar ($2.78 milijardi) i Titanic ($2.18 milijardi).

Avengers Endgame teorija: Avengersi prave svoje Infinity Stones

Diljem svijeta, Avengers: Endgame je otvorio 24. i 25. te je kroz tih nekoliko dana skupio $169 milijuna. U Kini je također postavio rekord prvog dana otvaranja, sa $107.5 milijuna.

Ti brojevi već čine Endgame jednim od deset filmova s najvećom zaradom ove godine diljem svijeta, a film gotovo da i nije došao u Američka kina.

Endgame samo mora prestići The LEGO Movie: The Second Part ($189m), Us i Glass (oba $247m), Dumbo ($310m), Shazam! ($326m), Alita: Battle Angel ($404m), How to Train Your Dragon: The Hidden World ($515m), The Wandering Earth ($699m) i Captain Marvel ($1.094 milijarde) kako bi postao već sada film s najvećom zaradom na svijetu u 2019. godini – podvig koji će ostvariti zaista brzo.

Similar Posts