Mary Elizabeth Winstead filmovi

Mary Elizabeth Winstead filmovi – Top 10 najboljih

Mary Elizabeth Winstead filmovi koji se nalaze na ovom popisu zaista pokrivaju ogroman broj žanrova. Iako se radi o listi od 10 filmova, jasno je da su filmovi Mary Elizabeth Winstead zaista raznoliki, a nabrojat ćemo ih u nastavku.

Mary Elizabeth Winstead je rođena 28. studenog 1984. godine. Američka je glumica i pjevačica. Njezina prva značajna uloga bila je ona Jessice Bennett u NBC-evoj sapunici Strasti (1999–2000). Širu je pozornost privukla je ulogama u horor seriji Wolf Lake (2001–2002), filmu o divovskim čudovištima Otok čudovišta (2004) te nadnaravnom horor filmu Final Destination 3 (2006).

Mary Elizabeth Winstead filmovi – kratki uvod

Mary Elizabeth Winstead filmovi
Foto: Wikimedia Commons

Kao što se može primijetiti, svi filmovi Mary Elizabeth Winstead koje smo odabrali snimljeni su ovog stoljeća jer se radi o mladoj glumici koja ima još puno važnih uloga pred sobom. Prema kategoriji Mary Elizabeth Winstead filmova na popularnoj stranici IMDb, možemo primijetiti da se njezino ime nalazi uz gotovo 60 filmova i serija. Iako je glumila u nekoliko vrlo popularnih serija, naš su fokus bili ipak samo filmovi Mary Elizabeth Winstead.

Stoga, bez puno duljenja, ovo su najbolji Mary Elizabeth Winstead filmovi!

Najbolji Mary Elizabeth Winstead Filmovi

10. All About Nina (2018)

Žanr: Drama 
Redatelj: Eva Vives 
Glumci: Mary Elizabeth Winstead, Brodie Reed, Charlotte Newhouse

Radnja ukratko: Popis koji čine Mary Elizabeth filmovi započinjemo s ostvarenjem pod imenom All About Nina.

Nina Geld (Mary Elizabeth Winstead) je duhovita i provokativna stand-up komičarka čija je karijera u padu, a privatni život katastrofalan. Kako bi pobjegla od svog bivšeg te se pripremila za audiciju života, Nina odlazi Los Angeles gdje upoznaje Rafea (Common), koji izaziva skoro svaku njenu percepciju, uključujući i one iz njene problematične prošlosti.

9. The Thing (2011)

Žanr: Horor, misterija, znanstvena fantastika 
Redatelj: Matthijs van Heijninger Jr. 
Glumci: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Ulrich Thomsen

Radnja ukratko: Na Antarktiku, u jednom istraživačkom naselju, tim znanstvenika otkrije vanzemaljsku letjelicu što dovodi do sukoba između studentice Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) i znanstvenika, doktora Sandera Halvorsona (Ulrich Thomsen). Dok se doktor Halvorson drži svojih istraživanja, Kate se udruži s pilotom helikoptera ne bi li istražila vanzemaljski život na Antarktiku. Ubrzo će shvatiti da organizam kojeg su pronašli u ledu nije mrtav, niti je s naše planete. Inzistira da se organizam uništi, ali znanstvenici ne žele niti čuti o tome.

8. Final Destination 3 (2006)

Žanr: Horor, triler 
Redatelj: James Wong 
Glumci: Mary Elizabeth Winstead, Ryan Merriman, Kris Lemche 

Radnja ukratko: Maturantica Wendy Christensen (Mary Elizabeth Winstead) se pridružuje svojim prijateljima na proslavi mature u jednom lokalnom zabavnom parku. Wendy misli da bi joj ovaj dan mogao biti jedan od najsretnijih u životu. Kada se trebaju ukrcati na jedan roller-coaster, Wendy dobije zastrašujuću viziju. Njezin dečko Jason Wise (Jesse Moss) je uvjerava da se vjerojatno samo plaši gubitka kontrole i da se smiri.

Wendy uspijeva pobijediti strah, ali prije nego se kabina spusti, Wendy doživljava jasnu viziju katastrofalne nesreće u kojoj roller-coaster postaje smrtonosna zamka za nju i njene prijatelje. Uznemirena zbog visine, Wendy poludi i zahtjeva da je puste. Njezin školski prijatelj Kevin Fischer (Ryan Merriman), koji sjedi pored nje, osjeća potrebu da joj se pridruži. Uz njih, izašlo je još nekoliko ljudi. Dok odozdo promatraju, predviđanje se pokaže istinitim: roller-coaster se počne okretati bez kontrole i svi koji su na njemu pogibaju. Međutim, oni preživjeli otkrivaju da je sudbini teško pobjeći.

7. Live Free or Die Hard (2007)

Žanr: Akcija, triler 
Redatelj: Len Wiseman 
Glumci: Bruce Willis, Justin Long, Mary Elizabeth Winstead 

Radnja ukratko: Kada se dogodi proboj u najzaštićeniju mrežu Odjela za otkrivanje cyber kriminala u FBI-u, zamjenik glavnog direktora Bowman (Cliff Curtis) odluči okupiti sve najpoznatije hakere države kako bi došao do saznanja tko stoji iza tog opasnog napada. Zbog manjka ljudskih resursa u Odjelu, Bowman naredi lokalnim policijskim postajama da pošalju pomoć.

Jedan od policajaca je John McClane (Bruce Willis), koji ima zadatak privesti Matta Farrella (Justin Long). Međutim, čim stigne do njegovog stana, netko otvori rafalnu paljbu s druge strane zgrade. U bijegu, McClane shvaća da klinac kojeg je spasio nije samo haker već važna karika u rješavanju slučaja. Kada stignu u Washington, postaje jasno da se radi o terorizmu, kojem je cilj stvoriti veliku pomutnju i kataklizmu u državi.

6. A Good Day to Die Hard (2013)

Žanr: Akcija, triler 
Redatelj: John Moore 
Glumci: Bruce Willis, Jai Courtney, Mary Elizabeth Winstead 

Radnja ukratko: Ovo je drugi od Mary Elizabeth Winstead filmova iz serijala Die Hard.

Slavni policajac John McClane (Bruce Willis) putuje u Moskvu kako bi pomogao svom otuđenom sinu Jacku (Jai Courtney). Ostane zapanjen kada otkrije da mu je sin na tajnom zadatku kako bi zaštitio vladina zviždača Komarova (Sebastian Koch). Vlastitim životima na kocki, McClaneovi su primorani prevladati svoje nesuglasice kako bi Komarova odveli na sigurno i spriječili potencijalno katastrofalan zločin u najpustijem mjestu na Zemlji – Černobilu.

5. The Spectacular Now (2013)

Žanr: Drama, romantični 
Redatelj: James Ponsoldt 
Glumci: Miles Teller, Shailene Woodley, Mary Elizabeth Winstead 

Radnja ukratko: Sutter (Miles Teller) je razuzdani maturant koji se neočekivano zaljubio u netipičnu „dobricu“ Aimee (Shailene Woodley). Dok ona mašta o budućnosti, Sutter živi za danas. Maturant, šarmantan i samosvjestan, centar je svake zabave, obožava svoj posao u trgovini muškom odjećom i nema planova za budućnost. Nakon što ga ostavi djevojka, Sutter se opije i probudi na travnjaku dok se Aimee nadvija nad njim. Ona je „fina djevojka“ koja čita znanstvenu fantastiku i nema dečka. Sutter živi u dojmljivoj zabludi o spektakularnoj sadašnjosti, no nešto ih privuče jedno drugome.

4. Swiss Army Man (2016)

Žanr: Komedija, drama, fantazija, romantični 
Redatelj: Dan Kwan i Daniel Scheinert 
Glumci: Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead 

Radnja ukratko: Nakon što se pronađe nasukan na pustom otoku, Hank (Paul Dano) gubi svaku nadu da će se više ikada vratiti kući. No, jednog dana se sve promijeni kada tijelo čovjeka po imenu Manny (Daniel Radcliffe) ispliva na obalu. Unatoč svim izgledima, njih dvoje brzo postanu prijatelji te se upuštaju u epsku avanturu koja će Hanka vratiti ženi njegovih snova.

3. Faults (2014)

Žanr: Drama, misterija, triler 
Redatelj: Riley Stearns 
Glumci: Leland Orser, Mary Elizabeth Winstead, Chris Ellis 

Radnja ukratko: Ansel Roth (Leland Orser) je stručnjak za kultove, čija je karijera doživjela nagli pad neposredno prije izlaska njegove druge knjige. Jedan dan mu pristupi bračni par koji se boji da je njihovoj kćeri Claire (Mary Elizabeth Winstead) ispran mozak od strane nedavno nastalog kulta “Faults”. Ansel odluči pokušati riskantan proces njezinog deprogramiranja u pokušaju da zaradi dovoljno novca da vrati svom bivšem menadžeru koji je bio uz njega deset godina i koji ga je upravo izbacio kao klijenta. Tada stvari polako počinju izmicati kontroli.

2. 10 Cloverfield Lane (2016)

Žanr: Drama, horor, misterija, znanstvena fantastika, triler 
Redatelj: Dan Trachtenberg 
Glumci: John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr. 

Radnja ukratko: Nakon što je doživjela prometnu nesreću, Michelle (Mary Elizabeth Winstead) se budi u podrumskom skloništu čovjeka koji je opsjednut urotama, Howardom (John Goodman). On tvrdi da ju je spasio iz razbijenog automobila. Također je obavještava da je kemijski napad opustošio okolno područje i da zbog toga više nije moguće živjeti u vanjskom svijetu. Emmett (John Gallagher Jr.), koji se jedva domogao skloništa, potvrđuje ovu verziju događaja, ali Michelle ostaje sumnjičava. Dok se dinamika unutar bunkera stalno mijenja, ona počinje sumnjati u istinitost onoga što se događa u skloništu i u vanjskom svijetu.

1. Scott Pilgrim vs. The World (2010)

Žanr: Akcija, komedija, fantazija, romantični 
Redatelj: Edgar Wright 
Glumci: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin 

Radnja ukratko: Scott Pilgrim vs. The World je film koji se našao na prvom mjestu liste koju čine Mary Elizabeth Winstead filmovi.

Scott Pilgrim (Michael Cera) ima novu ljubav, međutim ona ima opaki niz bivših partnera koji i dalje kontroliraju njezin ljubavni život i učinit će sve da ga eliminiraju. Ako želi osvojiti svoju novu ljubav, morat će ih sve poraziti. Kako se Scott približava Ramoni Flowers (Mary Elizabeth Winstead), mora se suočiti sa sve okrutnijom galerijom nitkova iz njezine prošlosti – od zloglasnih skejtera do strašnih identičnih blizanaca.

Similar Posts