5 Najboljih filmova Daniel Radcliffe

5 Najboljih filmova Daniel Radcliffe

Donosimo vam 5 najboljih filmova britanskog glumca Daniela Radcliffea. Napišite nam koji su vam najbolji njegovi filmovi.

Daniel Jacob Radcliffe (London, 23. srpnja 1989.), britanski filmski glumac, najpoznatiji po ulozi čarobnjaka Harryja Pottera u filmovima koji se temelje na romanima J. K. Rowling.

Rođen je kao jedino dijete Alana i Marcie Radcliffe u Fulhamu u Londonu. S pet je godina pokazao interes za glumu. U prosincu 1999. prvi se put pojavio na malim ekranima, u BBC-jevoj verziji Dickensova romana David Copperfield, i to u naslovnoj ulozi.

5. Escape from Pretoria (2020)

Recenzija: Escape from Pretoria (2020)

Žanr: Triler

Redatelj: Francis Annan

Glumci: Daniel Radcliffe, Ian Hart, Daniel Webber

Radnja ukratko: Na temelju stvarne zatvorske pauze dvojice političkih zarobljenika, Escape From Pretoria triler je utrke protiv vremena postavljen u burnim danima Apartheide u Južnoj Africi.

4. What If (2013)

What If (2013)

Žanr: Komedija, romantika

Redatelj: Michael Dowse

Glumci: Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Megan Park

Radnja ukratko: Wallace je momak koji je prošao brojne loše veze. Kada sretne animatoricu Chantry koja živi sa svojim dugogodišnjim dečkom Benom između njih procvjeta prava povezanost i duboko prijateljstvo. Među njima kemija je neopisiva pa se počnu pitati što ako je prava ljubav zapravo tvoj najbolji prijatelj? Moguće ili potpuna glupost?

3. Jungle (2017)

Jungle (2017)

Žanr: Komedija, romantika

Redatelj: Michael Dowse

Glumci: Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Megan Park

Radnja ukratko: Skupina prijatelja pridružuje se vodiču za vožnju u Bolivijsku džunglu, tražeći indijsko selo. Muškarci ubrzo shvaćaju da je džungla teško mjesto za to.

2. Swiss Army Man (2016)

Swiss Army Man (2016)

Žanr: Avantura, komedija, drama

Redatelj: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Glumci: Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead

Radnja ukratko: Bespomoćan čovjek koji je nasukan na napuštenom otoku sprijateljuje se s mrtvim tijelom i zajedno idu na surrealno putovanje kako bi se vratili kući.

1. Harry Potter filmska franšiza

Cijela njegova daljnja karijere, do sada, udaljena je kilometrima od uloge koja ga je proslavila, a to je ona Harry Pottera u istoimenoj filmskoj franšizi. Glumio je glavnog lika u svij 8 filmova o čarobnjaku Harry Potteru, počevši s Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001) i kulminirajući s Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011).

Druge je zanimalo i ovo...