Jigsaw - ima drugo najgore otvaranje franšize - Ali!

Jigsaw – ima drugo najgore otvaranje franšize – Ali!

Jigsaw je osvojio ovaj vikend na kino blagajnama u Americi, ali i dalje je imao jedno od najlošijih otvaranja u franšizi. Ipak nije sve tako crno za franšizu. 

Ovo je bila fantastična godina za horor filmove, što se najbolje može vidjeti fantastičnom zaradom IT filma na kino blagajnama, a ovaj pred Halloween vikend je bio još jedna šansa horor filmovima za dominaciju. Najviše se očekivalo od Jigsaw, povratka Saw franšize nakon šest godina izbivanja iz kina.

Iako Saw franšiza nikada nije bila ljubitelj kritičarima, sa svakim filmom je dobivala sve lošije ocjene kritike, serijala je ipak uspjela privući gledatelje i donositi solidnu zaradu kroz godine. Osim prvog Saw i Saw VI, svaki film je uspio zaraditi preko $20 milijuna na otvaranju – što je vrlo impresivno, kada znamo da su ti filmovi niskog budžeta. Saw 8 je pokazao da zamke i trikovi i dalje mogu privući gledatelje, ali ipak nešto manje od očekivanog.

Prema Variety, Jigsaw je zaradio $16.3 milijuna na svom vikendu otvaranja. To je solidno otvaranja i stavilo ga je na vrh ovog vikenda, ali i dalje ga stavlja poprilično iza ostatka Saw franšize, jedino film koji je zaradio manje je bio Saw VI, koji je zaradio $14.1 milijun u 2009 godini ($16.2 milijuna prebačeno u novce 2017 godine).

Očekivalo se da će Jigsaw zaraditi barem $20 milijuna na vikendu otvaranja, tako da će se ovo ipak uzeti kao razočaranje. Zašto je tako malo zaradio nije baš poznato, ali čini se kako je ipak stvoreno manje buke oko filma, prije njegovog izlaska, nego kod prijašnjih dijelova, a to je loše za franšizu, koja se je planirala uzdići nakon ovog filma.

Opet s druge strane Jigsaw je ipak osvojio ovaj vikend i to je učinio s vrlo malim budžetom, od samo $10 milijuna, tako da ovo ipak nije ni blizu podbačaja. Dali je to dovoljno da se napravi još jedan nastavak, samo će vrijeme pokazati.

Similar Posts