No Time to Die: Otkriven ključni detalj radnje vezan za zamjenu agenta 007

No Time to Die: Otkriven ključni detalj radnje vezan za zamjenu agenta 007

U novom intervjuu s Lashanom Lynch, koja glumi Nomi u No Time To Die, potvrđuje da njezin lik nasljeđuje naslov agenta 007 od Jamesa Bonda. Barem dok je Bond u privremenoj mirovini.

Lynch se pojavljuje u 25. službenom filmu o Bondu, koji bi trebao biti objavljen u travnju 2021. nakon što ga je dva puta odgađala pandemija koronavirusa, kao potpuno novi lik zvan Nomi. Daniel Craig pojavit će se kao James Bond peti i posljednji put u filmu No Time To Die, povlačeći se iz uloge nakon 15 godina kao jedan od najznačajnijih likova u kinematografiji.

U režiji Caryja Fukunage, u filmu No Time To Die pojavljuju se i Rami Malek kao Safin, tajanstveni zlikovac čije lice izobličuju ožiljci, i Ana de Armas kao Paloma, agentica CIA-e i Bondova djevojka koju glumac naziva osnaženom i realnom. Lea Seydoux i Christoph Waltz također se pojavljuju, reprizirajući svoje uloge od Spectra, dr. Madeline Swann i Blofelda. Činilo se da će Lynchova kasting izazvati najviše zaprepaštenja, s obzirom na to da se još 2019. godine šuškalo da će igrati novi 007, vijest koju su mnogi pogrešno protumačili kao potvrdu da će u potpunosti zamijeniti Jamesa Bonda. Međutim, Lynch u prošlosti nije potvrdila te glasine, ali to se promijenilo.

No Time to Die: Otkriven ključni detalj radnje vezan za zamjenu agenta 007

Novi intervju u Harper’s Bazaaru potvrđuje da će Lynch igrati novi 007, rekavši da je Nomi zamijenila Jamesa Bonda u filmskom svemiru nakon njegovog povlačenja iz aktivne službe. Lynch je također iskoristila priliku da činjenicu potvrdi govoreći o odgovornosti preuzimanja uloge. Dodaje da, iako napadi na nju s društvenih mreža i drugih internetskih prodajnih mjesta bole, vidjevši je kako neko vrijeme briše društvene medije, ona također razumije da napadi nisu bili osobni i da je preuzimanje crte 007, kao crnka, govori o nečemu većem od jedne osobe. Cijele njezine komentare možete vidjeti u nastavku:

Ja sam tamnoputa žena – da je u pitanju još jedna takva, to bi bio isti razgovor, imala bi iste napade, isto zlostavljanje. Moram se samo podsjetiti da se razgovor događa i da sam dio nečega što će biti vrlo, vrlo revolucionarno.

Potvrda da je Lynch novi 007 povezan je s onim što je viđeno u najnovijem filmu No Time To Die, koji je postavlja ne samo kao komičnu foliju za Craigovog Bonda, već i kao ravnopravnu, s tim da za par počinje zajednička središnja misija filma. Je li Lynchov lik u skladu s naslovom, potpuno je druga stvar, pogotovo jer u najavi ima i nagovještaja da je Bonda izdao drugi lik, što bi moglo ispasti Nomi ako to nije Madeline Swann ili Paloma, kako se očekivalo.

Bez obzira na to, uzbudljivo je vidjeti da će “No Time To Die” biti film o Bondu u kojem tajni agent ne mora imati posla samo sa superzlikovcem, već i s kolegom agentom koji je jednako sposoban kao i on, a možda i želi dokazati da ona je bolja verzija 007 nego što je on ikad bio. Nadamo se da Lynch dobro odigrati karakter, a čini se da hoće, na temelju njezinih komentara koji govore kako ozbiljno shvaća odgovornost.

Druge je zanimalo i ovo...