Recenzija Extinction

Recenzija: Extinction (2018)

Pogledali smo novi Netflix sci-fi, triler film, s Michael Peña u glavnoj ulozi, Extinction. Našu recenziju filma Extinction pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Sci-fi, triler

Redatelj:

Ben Young

Scenarist:

Spenser Cohen, Eric Heisserer

Glumci:

Mike Colter, Lizzy Caplan, Michael Peña

Radnje ukratko:

Otac ima ponavljajući san o gubitku svoje obitelji. Njegova noćna mora pretvori se u stvarnost kada je planet napala sila koja ga želi uništiti. Boriti se za njihove živote, on ostvaruje nepoznatu snagu kako bi ih zaštitio od zla.

Recenzija: Extinction (2018)

Extinction je Netflixov znanstveno-fantastični triler filma, redatelja Ben Young i scenarista Spenser Cohen, Eric Heisserer i Brad Kane. Zvijezde filma su Lizzy Caplan, Michael Peña, Mike Colter, Lilly Aspell, Emma Booth, Israel Broussard i  Lex Shrapnel. Budžet filma nažalost nije poznat, Netflix ne voli otkrivati te svari, ali na trenutke se čini da je niže budžetni.

Kao i obično Netflix izbacuje filmove i serije kao na traci. Extinction je novi njihov film, kojeg je kritika pokopala, pa tako ima 29 Metascore, a ni gledatelji uglavnom nisu zadovoljni jer trenutno ima 5.9 na IMDb. Međutim, meni je film odličan. Iznenadio me u svakom pogledu.

Priča filma mi je vrlo dobra, s fantastičnim i meni potpuno ne očekivanim ‘twistom’. Možda sam bio umoran, pa da ga zato nisam predvidio, ali vračao sam film unatrag i svejedno ga nisam vidio da dolazi. Glavni razlog tome je što je film od samog početka počeo interesantno, napeto i misteriozno, te nije ostavio ni vremena ni prostora za neko razmišljanje o drugim stvarima. Neke stvari iz filma, koje sam mislio da ću kritizirati u recenziji, su u daljnjim dijelovima filma bile dobro objašnjene.

Glumci su sasvim solidni, Michael Peña (Ant-Man), kojem je ovo prva glavna uloga u karijeri nije razočarao, ali mora se uzeti u obzir da nitko od ovih glumaca nije A-kategorija. Svejedno, kao što sam rekao nitko od njih nije loše utjecao na film, štoviše cijela obitelj je bila poprilično uvjerljiva u užasima koje su prolazili.

Vizualno film nije na najvišem nivou znanstvene-fantastike, puno je tu tunela, zatvorenih malih i mračnih prostora, pomalo loših kostima, ali nije drastično utjecalo na film. Pogotovo bi rekao da se to vidi na posljednjim animacijskim scenama, koje se baš vide da su loše napravljene.

Za mene je ovaj film iznenađenje, ako volite znanstvenu-fantastiku, s vrlo dobrim zapletom svakako bi mu trebali dati priliku. Očigledno sam u manjini, s obzirom na sve loše ocjene koje je dobio, ali meni je film vrlo dobar.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts