Spider-Verse bi mogao biti 'Endgame' Sony Marvel Svemira [teorija]

Spider-Verse bi mogao biti ‘Endgame’ Sony Marvel Svemira [teorija]

Morbius je letio ispod radara mnogim fanovima, jer taj lik Marvel Comicsa nikada nije spominjan kao neki vrhunski lik. Lik koji postoji u pričama o Spider-Manu, služeći kao svojevrsni vampir, dobiva istoimeni film iz Sony Picturesa koji je nedavno dobio svoj prvi trailer. Morbius sada zahtijeva pažnju Marvelovih fanova jer je jasno povezan s pričama iz filmova o Spider-Manu postavljenim u Marvel Cinematic Universe. Postoje dva načina da se to odigra: Morbius je izuzetan dio Marvel Cinematic Universe ili je za njega samo lagano vezan multiverzalnom teorijom koja bi pokrenula Spider-Verse u igranom filmu.

Do sad ste vidjeli Morbiusov trailer i znate da je slika Spider-Mana bila na zidu koja ga označava kao ubojicu naizgled ga vežući za post-credit scenu Spider-Man: Far From Home gdje su Peter Parkeru smjestili za zlodjela koje je Mysterio izveo. Također znate da je Spider-Man odijelo sa te slike bilo ono Sama Raimijevog Spider-Mana u kojem je Peter Parkera glumio Tobey Maguire, ali i to je odijelo kakvo se pojavilo i u videoigri za PS4.

Također znate da je Michael Keaton u traileru prikazan kao Adrian Toomes, poznat i kao negativac Vulture iz  Spider-Man: Homecoming, a nosio je isto zatvorsko odijelo u kojem smo ga posljednji put vidjeli u post-credit sceni tog filma. Vrlo je jasno da Sony želi koristiti te veze za stvaranje hypea za Morbiusa i do sada je to uspjelo. Svi pričaju o traileru i raspravljaju o vezama s Marvel Cinematic Universeom i sve se svodi na dvije teorije.

Procurila slika Jared Letovog 'Morbiusa' koja uključuje Tobey Maguireovog 'Spider-Mana'

Prva teorija:

Sony Marvel Svemir je alternativni svemir vezan za MCU, ali neovisan o događajima MCU, što znači da postoji istinski Marvel Cinematic Multiverse. Slično je onome što su DC i CW nedavno učinili s Crisis on Infinite Earths, povezujući svoje filmove sa TV serijama u multiverzalni sukob. Ljubitelji stripa upoznati su s alternativnim svemirima, a Sonyjev Marvel svemir mogao bi biti alternativni svijet u koji konačno putuje Tom Holland, Peter Parker, kao što je naširoko viđeno u animiranom Spider-Man: Into the Spider-Verse i u kojemu se događa da on ili taj svijet ne bi utjecali na filmove i likove poput Doktora Strangea, Black Panthera, Captain Marvel ili drugih Avengersa.

Ova teorija dobiva neku vjerodostojnost na osnovu slike na zidu na kojoj Spider-Man odijelo nije odijelo Tom Hollandovog Spider-Mana. Ovo je možda samo lijeno easter egg gdje film Morbius nije stvorio temelje za povratak tog starog Spideya, a Sony je jednostavno izabrao da koristi sliku koju oni, kao studio, imaju puna zakonska prava koristiti. U tom će slučaju Teorija br. 2 biti točnija, ali ako je ovo alternativni svemir u kojem je Peter Parker Tobeyja Maguirea još uvijek Spider-Man, ovo bi moglo biti sjajno pokretanje velikog Spider-Verse događaja.

Sony se zapravo može graditi na filmu Spider-Verse u kojem se Tobey Maguire, Andrew Garfield i Tom Holland svi križaju sa svojim Spider-Manima, slično onome što smo vidjeli u animiranom filmu Spider-Verse. Mogli bi dodati bilo koju drugu verziju Spider-Mana koju žele dok je na njoj i nadograđujući to tijekom nekoliko filmova. To bi mogao biti Sonyjev Spider-Manski ekvivalent filmu Avengers Endgame, možda čak i na istoj toj razini.

To bi značilo da je Adrian Toomes iz trailera alternativni Toomes jer je ovo alternativni svemir. Iako možda ima neke jake sličnosti, on je drugačiji lik. Na primjer, Tony Stark je možda još uvijek živ ovdje – ili uopće ne postoji – premda Sonyju zakonski ne bi bilo dopušteno da ga imenuje ili spomene Iron Mana bez dogovora s Disneyjem.

Zamislite ovaj svijet u kojem Garfieldov Peter Parker susreće Gwen Stacy Emme Stone iz drugog svemira, a ona je Spider-Gwen. Oduševljenje za obožavatelje koji su gledali trilogiju Sama Raimija o Spider-Manu i filmove Marca Webba The Amazing Spider-Man moglo bi se za Sony itekako isplatiti, a pod “isplatiti” mislim na milijardske iznose koje bi takav film digao na kino blagajnama.

Spider-Verse bi mogao biti 'Endgame' Sony Marvel Svemira [teorija]

Druga teorija:

To je isti kinematološki svijet kao i Marvel Cinematic Universe, a Sony upravo radi svoju, izoliraniju stvar, povlačeći se iz događanja u MCU filmovima i djelujući u susjedstvu, sa labavim vezama i referencama. U ovom slučaju, Disney i Marvel Studios zapravo ništa ne mogu učiniti da zaustave takav potez sve dok Sony ne spominje ključne riječi poput Avengers, Iron Man, Hulk, Thor, i tako dalje. Možda je to bio dio novog posla koji je Hollandov Spider-Man vratio u MCU na još nekoliko filmova?

Do tada, ovo bi moglo uspjeti usprkos sitnim pojedinostima kao što Pym Tech nije bio u San Franciscu zbog filma Venom. Ako možete preživjeti neke manja štucanja što se tiče kontinuiteta, ali potencijal svakako postoji. U Marvel Comicsu, Spider-Man i njegovi negativci poput Sinister Six (za koju se čini da im se grade temelji) imaju svoje događaje u New Yorku, a ostatak Avengersa u tom segmentu se ne spominje. Spidey bi mogao imati svoje nove avanture u filmovima snimljenim za Sonyev Svemir u New Yorku ili drugim kutovima ovog svijeta, dok MCU može samo nastaviti bez da ih spominje.

Koju teoriju volite više? Želite li da Multiverse postane faktor koji će nam pružiti Spider-Verse koji vraća glumce koji su igrali Spider-Mana u prošlosti? Ili želite vidjeti ove filmove Sony Spider-Man koji djeluju s labavim vezama s MCU-om, ali u istom svemiru?

Marvel i Sonyjev još neimenovani Spider-Man 3 postavljen u MCU u kina dolazi u srpnju 2021. Morbius izlazi 31. srpnja 2020.

Similar Posts