Recenzija: The Titan (2018)

Pogledali smo novi znanstveno-fantastični film, sa Sam Worthington u glavnoj ulozi, The Titan. Našu recenziju pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Sci-fi

Redatelj:

Lennart Ruff

Scenarist:

Arash Amel, Max Hurwitz

Glumci:

Sam Worthington, Taylor Schilling, Tom Wilkinson

Radnja ukratko:

Vojna obitelj sudjeluje u pokusnom eksperimentu genetske evolucije i istraživanja svemira.

The Titan je znanstveno-fantastični triler film, redatelja Lennart Ruff. Zvijezde filma su Sam Worthington, Taylor Schilling i Tom Wilkinson. Film je izašao na Netflix 30. ožujka 2018 godine.

Film počinje vrlo zanimljivo i interesantno, sa intrigantnom pričom o genetskoj evoluciji, kao pripremi za život na Saturnovom mjesecu Titanu. Nažalost, sve to ubrzo postaje dosadno, monotono i razočaravajuće. Gotovo cijeli film, osim prvih par minuta na početku i možda zadnjih par minuta na kraju, je užasno dosadno i ne događa se apsolutno ništa. Čak to sve možda ne bi bilo tako loše kao uvod u film, ali nikako cijeli film! Film traje 97 minuta, a čini se kao predugačak uvod u neki SF spektakl.

Ono što je još strašnije je to da klasični SF film, s genetskom evolucijom, drugim planetima i slično, ima smiješno mal budžet. Ne zna se točno koliki, pošto Netflix ne otkriva budžete filmova, ali se vidi iz priloženog da nije velik. Iako Netflix time radi odličan posao, dobio je znanstveno-fantastični film, s relativno dobrim glumcima, za male novce, kojeg će sigurno puno ljudi pogledati na njegovoj platformi. S druge strane gledatelji ne mogu biti zadovoljni viđenim.

Netflix, na žalost za razliku od svojih serija, filmovima je kilometrima udaljen od kvalitete. Zadnjih nekoliko filmova koje sam gledao i recenzirao su u najbolju ruku prosječni, poput Game Over, Man!The OutsiderMute, The Ritual, jedina iznimka, u zadnje vrijeme, im je horor film Veronica, koji se pokazao dosta dobar.

Ako ste ljubitelj SF filmova, pogledajte ga, film ima neke zanimljive teorije, dobru ideju, koja je nažalost vrlo loše obrađena. Svi ostali zaobiđite u širokom luku, sigurno ništa nećete propustiti.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts