U ovom članku vam donosimo kako gledati filmove i serije online, postoje razne opcije, a uglavnom ih dijelimo na besplatno gledanje filmova online i gledanje filmova online s plaćanjem.

S obzirom na to da imamo sve više i više opcija za gledati filmove, cijene su sve prihvatljivije, tako da je upitno isplati li se više riskirati s nečim ilegalnim kako bi pogledali svoj omiljeni film ili seriju.

U ovom članku vam nećemo prikazivati ilegalne načine gledanje filmova online, nego samo legalne s plaćanjem ili bez. Neki od ovih načina gledanja filmova i serija online sadrže titlove, dok drugi ne, što ćemo također navesti kod svake opcije.

Također ćemo se malo ispod dotaknuti i kupovine DVD, Blu Ray i 4K filmova, pa ako ste novi u tome razne informacije možete pronaći u ovom članku.

Gledanje filmova online s plaćanjem

HBO GO

hbo go
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

HBO GO je u Hrvatskoj i dalje broj 1 za ljubitelje online gledanja filmova. Osim što nudi veliki sadržaj filmova, serija i sinkroniziranih crtanih filmova (više od 5000 sati) sav sadržaj na njemu sadrži titlove. Uz to, nude jedan mjesec besplatno bez ikakve ugovorne obveze, te nakon toga, ako želite nastaviti, plaćate 4,99 Eura, što je otprilike 37 kn mjesečno! Neke od najboljih filmova možete pronaći na HBO.

Top serije: Game of Thrones, The Wire, The Big Bang Theory, A Discovery of Witches, Sharp Objects, Castle Rock i mnoge druge

Top filmovi: Dunkirk, Jumanji Welcome to the Jungle, Star Wars Last Jedi, Blade Runner 2049, Thor: Ragnarok, Black Panther i mnogi drugi

Netflix

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Netflix, vjerojatno u svijetu najpoznatije streaming platforma je nedavno došla i u Hrvatsku. S ogromnim sadržajem, prvenstveno serija, a onda i filmova, sigurno je odličan izbor za sve ljubitelje malih ekrana. Ono po čemu je kod nas za sada lošija od HBO GO je prvenstveno zato što uglavnom nema HR titlove. Drugi razlog je cijena, koja je ipak veća nego kod HBO GO. Prvih mjesec dana gledanje filmova i serija online vam je besplatno, ali nakon toga se naplaćuje i to 7.99 Eura na samo jednom uređaju u isto vrijeme i to ne u HD rezoluciji, onda 9.99 Eura 2 uređaja u isto vrijeme ima HD, ali ne ultra HD rezoluciju i za kraj 11.99 Eura za 4 uređaja u isto vrijeme i dakako najbolju ultra HD rezoluciju.

Iako sam ljubitelj i Netflixa, ako birate samo jednu opciju, HBO GO je trenutno bolja i povoljnija opcija, a ima i titlove, kao i sinkronizirane crtane.

Top serije: Stranger ThingsNarcosThe Haunting of Hill House, Marvel (Defenders) serije, House of Cards, Mindhunter

Top filmovi: Outlaw KingThe Christmas ChroniclesExtinctionGerald’s Game

Pickbox

pickbox
 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Pickbox je streaming servis koji nudi preko 3000 sati ekskluzivnih premijera, hit-serija, filmova online i crtića. Gledajte ih bilo gdje i bilo kada, a sve što vam je potrebno su uređaj i internetska veza.

Baš kao i spomenuti iznad njega, nudi mjesec dana besplatnog gledanja, te nakon toga cijene od 49kn mjesečno, 249kn za šest mjeseci i 468kn godišnje.

Nudi sadržaj koji nema na HBO GO, a za razliku od Netflixa na svemu ima HR titlove, kao i većinom sinkronizirane animirane filmove za najmlađe dostupne za gledanje online.

MAXtv

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

MAXtv usluga dostupna je na svakoj lokaciji s pristupom HT fiksnoj mreži. MAXtv Sat i MAXtv To Go možete koristiti na cijelom području Hrvatske.

Osim što nudi online gledanje tv programa u pokretu, možete u sklopu njega uzeti i Pickbox, tako da nije loše ni razmotriti ovu opciju. Cijene su raznolike, pogotovo zato što se može uzimati uz razne pretplate, tako da bi najbolje bilo kontaktirati njih u vezi najbolje opcije za vas i gledanja filmova online.

OYO

 • Facebook
 • Twitter
 • Gmail

Nude 5000 sati sadržaja, 7 dana bez naknade. Mogućnost preko MAXtv ili A1 TV, kao i samostalno. Ako se odlučujete za uzimanje zasebnog onda su ovo uvjeti. Nema ugovorne obaveze. Nema skrivenih troškova. Samo 35 kn mjesečno. To je iznos koji ti omogućava neograničen pristup omiljenim video sadržajima. Pretplata će se obnavljati automatski, a možeš ju otkazati u bilo kojem trenutku i to bez ikakvih posljedica.

Iskon i A1 (bivši VIP)

Postoje razne opcije s ugovorom i bez ugovora, s uključivanjem HBO, bez njega, s raznim ostalim programima i slično. Za više posjetiti ih na njihovim web stranicama.

Tu su i opcije poput Amazon Prime ili Hulu, ali nisu kod nas u HR pretjerano zastupljene i dakako bez HR titlova su, pa ih neću posebno spominjati u ovom članku.

 

U nastavku pogledajte koje sve načine imamo za besplatno gledanje filmova online