Cloverfield 3 – novi detalji o filmu

Cloverfield, znanstveno-fantastična, filmska franšiza je poznata po tajanstvenom načinu izrade filmova, a ništa drugačije nije ni s ovim, trećim djelom. Sada se ipak čini kako se saznao potencijalni naziv filma, kao i dio radnje. Radujete li se i vi ovom filmu?

Još u 2016 godini je od nikuda izašao, nešto poput Cloverfield nastavka, 10 Cloverfield Lane i iznenadio sve. Ubrzo nakon toga obznanjeno je da je i treći Cloverfield film u izradi. Prethodno je trebao doći u veljači 2018 godine, a od mijenjao datume izlaska, te potpuno nestao. Ali sada se ponovno vratio; ovaj bez naziva, misteriozni Cloverfield film će doći u kina 20. travnja 2018 godine.

U razgovoru za Collider, Cloverfield 3 glumac Daniel Bruhl dao je male informacije o filmu. Bruhl je govorio o istraživanju koje je provodio pripremajući se za film, koji je smješten na svemirskoj stanici u Zemljinoj orbiti:

“Otišao sam na UCLA i upoznao neke briljantne studente i znanstvenike tamo. Samo nekih 2% informacija koje sam dobio tamo sam djelomično i razumio. Bazira se na dosta interesantnih ideja o scenariju bliske budućnosti, što je interesantna vizija onoga što bi se moglo dogoditi ili što će se dogoditi sa Zemljom. Malo me strah pričati o tome jer je sve to toliko tajanstveno. Bojim se da ću završiti u Bad Robot (Abramsova produkcijska kuća) zatvoru.”

Bruhl je također potvrdio da je bio upoznat s prva dva filma u seriji, prije nego što su ga upitali želi li glumiti u ovom filmu:

“Bio sam svjestan filmova i želio sam ući u svemir koji su stvorili. J.J. Abrams je jedan od najboljih u tom žanru. Bilo je vrlo atraktivno raditi sa svim tim glumcima. Oduvijek sam želio napraviti svemirski film, tako da nisam mogao dočekati plutati svemirom i rješavati ogromne probleme.”

Iako je J.J. Abrams, kao i obično, sve držao u tajnosti, neki detalji priče su uspjeli iscuriti. Navodno će Cloverfield 3 imati svemirsku stanicu zarobljenu u orbiti kada Zemlja iznenada nestane, kao očigledan rezultat uključivanja akceleratora čestica. I zaista, Bruhl u svom izjavama potvrđuje da će se nešto katastrofično dogoditi Zemlji. Ili će barem astronauti tako misliti. Ekipa svemirske postaje tada pronađe svemirski brod koji ide prema njima, ali oni ne znaju trebaju li mu vjerovati. Priča se odvija u pozadini svjetskog rata na neki način potaknutim napadanjem izvanzemaljaca.

Navodno je ovaj film završio snimanje još pri kraju 2016 godine, te je prvo trebao izaći u jesen 2017 godine. Nakon toga je odgođen za 02. veljače 2018 godine, ali baš ovih dana je ponovno odgođen, sada za 20. travnja 2018 godine. Bili se trebali zabrinuti? Gotovo sigurno ne, jer baš smo nedavno objavili Cloverfield 3 je proglašen najiščekivanijim horor filmom 2018 godine.

Druge je zanimalo i ovo...