Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Sinoć je izašao prvi službeni trailer za F9, što je službeno ime nadolazećeg devetog nastavka akcijskog serijala Fast & Furious ili, kako se sad serijal službeno zove – The Fast Saga.

S obzirom da ovaj film mahom predvode zvijezde koje su itekako aktivne na društvenim mrežama, ovaj prvi trailer je sada službeno potvrdio mnoge navode koje smo preko njihovih objava već znali, ali također nam je otkrio i neke nove informacije glede ovog filma koji za nešto manje od pet mjeseci dolazi u kina. U nastavku možete pogledati što je sve trailer otkrio o nadolazećem filmu i kakvo je naše početno mišljenje o svemu tome što smo vidjeli. S obzirom da trailer traje skoro 4 minute, stvarno se imalo šta za vidjeti, a ukoliko još niste pogledali trailer, možete ga pogledati ovdje:

F9 se odvija nekoliko godina nakon osmog nastavka

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

U osmom nastavku serijala otkrili smo da je Dominic Toretto dobio dijete sa svojom bivšom ljubavnicom Elenom sa kojom je bio dok se Letty smatrala mrtvom. Dom je za postojanje svog sina saznao u potpuno nesretnim okolnostima kada je teroristica Cipher otela i Elenu i dijete. Dom je na kraju uspio spasiti svog sina, ali Elena nije bila te sreće. Dom i Letty koji sada žive u sretnom braku pritajili su se na nekom seoskom imanju dalje od užarenog asfalta te odgajaju malog Briana (koji je dobio ime po znate-već-kome). S obzirom da je Brian u osmici bio još mala beba, a sada je već donekle izrastao, vidljivo je da se devetka odvija nekoliko godina nakon osmice. No, možete vi pobjeći od vrućeg asfalta, ali ne može on od vas. I tako, nakon par godina mirnog života, Dom i Letty će uskoro morati ponovno sjesti za volane nabrijanih pila. Nije otkriveno tko će o skrbiti o Brianu dok mu otac i pomajka opet spašavaju svijet.

Mia se vratila u tim

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Nakon što je Mia, lik kojeg glumi Jordana Brewster, umirovljena zajedno sa likom Briana O’Connera, kojeg je glumio pokojni Paul Walker, na kraju sedmog nastavka, nije se očekivalo da će se Jordana ponovno vratiti ulozi. No, iako je apstinirala osmi nastavak, Jordana se ponovno vraća iako nije objašnjeno kako će sada objasniti izostanak Briana i njihovo dvoje djece. Živi bili pa vidjeli.

Upoznajte Jakoba, Domovog brata, koji je up to no good.

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Iako se već odavno znalo da se John Cena pridužio franšizi kao još jedan od onih likova koji dodatno povećavaju prosjek mišićne mase cijelog glumačkog spektra, sada i službeno znamo kakva je njegova konkretna uloga. Cena je u ovom filmu Jakob – Domov brat! Da, dobro ste pročitali, trailer nas je odmah u glavu trefio ovim otkrićem, iako nije definirano što je dovelo do jaza između dvojice braće. Jakob je predstavljen kao majstorski lopov, atentator, i izuzetno vješti vozač. Jakob kreće u misiju osvete nad Domom čiji su motivi, ponavljamo, još uvijek nepoznati. Jakob će svim silama krenuti u napad protiv Domove obitelji, a s obzirom na njegove resurse i sposobnosti koje vidimo u traileru, ovo će biti još jedan itekako tvrd protivnik, pogotovo s toga što on i Dom dijele istu krv. Ali kako i tagline filma laže: Nije svaka krv obitelj. Iako jedva čekamo saznati što se krije ispod haube Domovog i Jakobovog ne-tako-bratskog odnosa, moramo priznati da nam karakterizacija ovog negativca nekako previše baca na Brixona, negativca iz spin-off filma Hobbs & Shaw. Iako Jakob nije, ili barem još nije tako prikazan, kibernetički poboljšani nad-čovjek, priznajemo da nam to deja vuiranje nije baš po volji, iako naravno, nećemo ništa zaključivati unaprijed.

Povratak poznatog lica koji sprema osvetu

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Charlize Theron se vraća kao Cipher, glavna negativka osmog nastavka koja je na kraju tog filma uspjela pobjeći što ju čini prvi glavnim negativcem serijala koji je izbjegao i zatvor i smrt (barem za sad). S obzirom na završetak osmice, bilo je jasno da scenaristi imaju još planova za Cipher, a onda sada, zajedno sa Jakobom, sprema osvetu protiv Doma i njegovog tima. Iako je rečeno na kraju osmice da se neko vrijeme skrivala u Ateni, u traileru vidimo Cipher zatvorenu u staklenom zatvoru što bi moglo značiti da su je ili vlasti uhvatile, ili ju je Jakob zarobio pa je ona s njim stvorila anti-Domovski pakt. U svakom slučaju, itekako nas zanima kakve su sad ideje u Cipherinom bolesnom umu, i priznajemo da skidamo kapu za ovu promjenu frizure.

Braća Toretto u surovoj borbi prsa u prsa

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Osim po jurnjavi i autima, ovaj serijal je naveliko poznat i po hand-to-hand tučnjavama u kojima se likovi šoraju sve u 16, a niti sukob Doma i Jakoba neće biti iznimka, čak što više. Kroz trailer su se izredale scene gdje ovaj nabildani dvojac žustro izmjenjuje udarce i pritom razvaljuju sve oko sebe. U škotskom Edinburghu je snimljena scena borbe koja će uključivati i gomilu kaskaderskih vratolomija, kao i hrpetinu razbijanja, skokova i svega ostaloga što ovaj serijal voli potencirati. Cipher je u trailer rekla da je Jakob cijeli život htio biti brži, pametniji i jači od Doma, tako da se nitko od njih dvojice neće ustručavati, čak niti protiv vlastitog brata.

Povratak Magdalene Shaw

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Iako se zbog svojeg vlastitog spin-offa, koji je izašao prošle godine, u devetci neće pojaviti Dwayne Johnson i Jason Statham, poveznica između njihovog filma i devetke će se ostvariti povratkom Magdalene Shaw koju glumi Helen Mirren, majka Stathamovog lika. U spin-offu je njezin lik bio u zatvoru u Engleskoj iz kojeg je uz pomoć svoje djece pobjegla na kraju, a kakva je konkretna njezina uloga u devetci i novog sastanka sa Domom, ostaje nam za vidjeti.

Mia kreće u akciju

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Iako je ovo akcijski serijal u kojem bude svega što akcijskoga može biti, jedan od likova koji je najviše bio pošteđen akcije u prijašnjim filmovima je Mia, no čini se da će devetka malo popraviti taj prosjek. Svaki film je uvijek donio i neku badass scenu tučnjave sa ženskim likovima, a Mia će po prvi puta, zajedno sa Letty kojoj ovakve scene nimalo nisu strane, krenuti djeliti udarce na visokim petama.

Povratak likova iz Tokyo Drift

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Lucas Black, koji je glumio Sean Boswella u trećem filmu ovog serijala, Tokyo Drift, i nakon toga imao cameo ulogu u sedmom nastavku, sada se vraća zajedno sa svojim japanskim prijateljem kojeg smo također gledali u TD. Ovaj povratnički dvojac je sastavio Pontiac Rivieru – automobil koji je pogonjen – raketnim pogonom! Tko zna kakve ludosti su tek sad na meniju.

Testna vožnja raketnog auta

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Naravno, ne bi bilo fer otkriti auto na raketni pogon a ne pokazat ga barem na kratko u upotrebi. Tyrese Gibsonov lik Roman Pearce je imao te sreće da sjedne za volan ove zvijeri i vjerujte da nas je strah i pomisliti s koliko na sat se ovo čudo sjurilo niz pistu. Kako je Roman, koristeći španjolski žargon rekao: Dupe mi se zapalilo! I to u ovom slučaju doslovce.

Cipher ima novi aviončić, i to znatno napredniji

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Iako Cipher možda neće imati onoliku minutažu kao u osmici, suradnja sa Jakobom će joj sigurno dati dosta prostora u filmu. Na kraju krajeva, nije Roman jedini koji je dobio unaprijeđeno prijevozno sredstvo. Cipher je pred kraj trailera viđena kako pilotira avionom i to koji jedan koji magnetima može uhvatiti Jakobov auto jednom kada Jakob sa autom skoči sa litice. Izgleda da bezosjećajna Cipher stvarno vjeruje da joj Jakob može pomoći u traženju osvete, no jedan od njih dvoje će na kraju morati izvisiti, preostaje nam da pogledamo film kako bismo saznali tko. Dakako, ono što je bitan detalj, za Jakobom su u to vrijeme jurili i Dom i Letty, ali oni ovakvog aviončeka ipak nemaju.

Auti ponovno lete u nebesa

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Ako ste slučajno auto u Fast & Furious filmu, onda vam omiljena pjesma mora biti “I believe I can fly!”, jer ove limene zvjeri koje su primarno dizajnirane za cestovu upotrebu to ovdje rade iz filma u film. Jednom kada Jakob uz pomoć Cipher i njezinog magnetnog aviona pobjegne, Dom i Letty koji ih slijede neće samo tako odustati od potjere, ali ajd ti sa autom slijedi avion, i to preko mora, ako je to ikada bilo nemoguće, sad je postalo moguće, makar i samo na filmu kojeg je radio tim koji sigurno nije imao zavidne ocjene iz fizike u školi.

Justice for Han

Fast & Furious 9: Detaljna analiza trailera

Nakon smrti Sung Kangovog Hana u trećem dijelu (koji je kronološki između šestog i sedmog nastavka), mnogi obožavatelji su osjetili negodovanje kada je Deckard Shaw, njegov ubojica, bio saveznik pozitivcima u osmom nastavku i kasnije u spin-offu. Ipak, najveće iznenađenje trailera pokazuje da ćemo Hana ponovno vidjeti, doduše s nešto kraćom fizurom i bez ikakvog pojma kako je ustao iz mrtvih. Ali to je svakako samo još jedno, a možda i najveće pitanje na listi pitanja koja će sigurno postati još veća prije nego film dođe u kina.

F9, u režiji Justina Lina, u kina dolazi 22. svibnja ove godine.

Druge je zanimalo i ovo...