Filmski trailer: Power Rangers (2017)

Recenzija: Power Rangers (2017)

Grupa srednjoškolaca, sa supermoćima, koriste svoje sposobnosti kako bi spasili svijet. 

Žanr filma:

Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj:

Dean Israelite

Scenarist:

John Gatins, Matt Sazama

Glumci:

Bryan Cranston, Elizabeth Banks, Bill Hader

 Power Rangers (2017) on IMDb

Power Rangers

Power Rangers je Američki superhero film iz 2017, a radi se o timu baziranom na istom imenu, redatelja Dean Israelite i scenarista John Gatins. To je treće izdanje Power Rangers franšize, a remake je serije koja je počela igrati 1993-će godine, imena Mighty Morphin Power Rangers.

U filmu glume Bryan Cranston (Breaking Bad, Malcolm in the Middle), Elizabeth Banks (Hunger Games), Bill Hader (Superbad), Naomi Scott (The Martian) i ostali.

Film nije dobro prihvaćen niti od publike, a ni od kritike. Budžet od $100 milijuna nisu opravdali zaradom od samo $140.2 milijuna. Priča se o nastavku, mada iskreno sumnjam da će biti išta od toga, prvenstveno zbog loše zarade, a i tko je gledao prvi dio, čisto sumnjam da će htjeti gledati nastavak.

Kao što sam iznad napisao, film je vrlo loš. Čudno je da u doba kada filmovi sa superjunacima zaista dobro prolaze, rijetko tko, ako itko, uspijeva napraviti dobar film osim Marvela i ponekad DC. Ovaj film zaostaje nekih dvadesetak, ako ne i više godina, za top filmovima sa superjunacima.

Od tako jedne, pa ne bi rekao ni teenagerske, nego baš dječje priče, koja bi se mogla svidjeti samo djeci do 10 godina, a nekako mislim da nisu ciljali samo na tu publiku. Mislim da je prvi problem tih “drugih” superhero filmova to što žele u jednom filmu zaraditi hrpu novaca. Umjesto da se postepeno kroz više filmova razvijaju likovi, oni pokušaju to u jednom filmu. Naravno to razvijanje likova naprave totalno promašeno, ali to nije najgori dio, najgore je to što na to izgube točno sat i trideset minuta. Toliko vremena prođe do prvog prikazivanje Power Rangersa u oklopu. Sve do tada je pokušaj razvijanja likova, koji je naravno napravljen užasno. Likovi su kao u bilo kojem ispod prosječnom horor filmu ili romantičnom filmu. Pet problematičnih mladih ljudi se upozna, u početku se ne trpe, ali u roku nekih par dana postanu najbolji prijatelji lišeni svih prošlih problema. Užas.

Drugi problem filma je naravno gluma, koja je vrlo loša. Ne znam što mi je iritantnije, likove koje glume ili glumci koji glume te likove, a Bryan Cranston se uopće ne vidi u filmu i priča sveukupno jedno pet minuta, tako da njegova gluma ne ulazi u ovu kritiku pošto je uopće nema.

Vizualni efekti od kojih sam očekivao jako puno su u najbolju ruku ništa posebno. One borbe protiv nekih “kamenih” čudovišta jako podsjećaju na borbe u originalnoj seriji iz ’93, što nikako nije pozitivna stvar. Onda je izgledalo užasno loše, a ne sada. Posljednja borba je nešto bolja, ali isto i znatno bolje viđeno u puno drugih filmova.

Nisam previše ni očekivao od filma, ali nakon toliko ogromne najave koju je film imao, očekivao sam ipak nešto više od ovog, lošeg film.

Similar Posts