Recenzija: Incident in a Ghost Land (2018)

Recenzija: Incident in a Ghost Land (2018)

Pogledali smo novi horor, misterija film, Incident in a Ghost Land. Našu recenziju filma Incident in a Ghost Land pročitajte u članku.

Hrvatski naziv:
Slučaj iz Zemlje Duhova
Žanr:

Drama, horor, misterija

Redatelj:

Pascal Laugier

Scenarist:

Pascal Laugier

Glumci:

Rob Archer, Erik Athavale, Paolo Bryant

Radnja ukratko:

Film prati život majke dvoje djece koja je naslijedila dom od svoje tete. Već prve noći u novoj kući majka se suočava s ubojitim uljezima i bori se za živote svojih kćeri. Šesnaest godina kasnije kada se kćeri opet okupe u toj kući tek tada stvari postanu još više čudne.

Recenzija: Incident in a Ghost Land (2018)

Incident in a Ghost Land (Ghostland) je Kanadsko-Francuski horor film redatelja Pascal Laugier (Martyrs). Zvijezde filma su Rob Archer, Erik Athavale i Paolo Bryant.

Ghostland je neka vrsta slasher horora, koji me podosta podsjeća na nešto poput Wrong Turn i sličnih horor filmova. Iako gotovo potpuno lišen ikakvog objašnjenja, kao i imalo smislenih dijaloga, film je uspio ponuditi nekoliko vrlo dobrih jump scare, kao i hrpu brutalnih i čak teških za gledanje scena, što će se ljubiteljima horor filmova sigurno svidjeti.

Film skače između prošlosti i sadašnjosti, snova i stvarnosti, kako bi zbunili i iznenadili gledatelje, a time, iako potpuno ne objašnjen film, dobijemo jednu misteriju i interesantnost u filmu.

Čini se kako redatelj Pascal Laugier ima nešto protiv mladih djevojaka, zato što ih u svojim filmovima konstantno voli stavljati u uloge mučenica i to brutalno mučenih, čak još više u svom prošlom filmu Martyrs. U Incident in a Ghost Land one su toliko prebijane, da ih je vrlo teško za prepoznati, a s obzirom na količinu scena snimanih direktno u njihova lica, čini se kako je upravo to bila glavna želja redatelja.

Ako volite horor filmove, slashere, otimanja i mučenja, ovo je film za vas. Nažalost nije toliko strašan, nego je više težak i ružan za gledanje.

Druge je zanimalo i ovo...