Trailer Riverdale sezona 3

Recenzija: Riverdale (2016-)

Donosimo vam naš osvrt na popularnu američku teen seriju koja prati zgode i nezgode desetaka srednjoškolaca na sjeveroistoku Sad-a. Našu recenziju serije Riverdale pročitajte u članku. 

Žanr serije:

Krimi, drama, misterija

Kreator:

Roberto Aguirre-Sacasa

Glumci:

K.J. Apa, Lili Reinhart, Camila Mendes

Radnja ukratko:

U prvoj sezoni serije likovi su se oporavljali od smrti zlatnog dečka Jasona Blossoma. Ako je istraga ubojstva Jasona Blossoma otkrila sluzavu unutrašnjost ispod površine Riverdalea, ubojstvo Freda Andrewsa čitav bi grad moglo potopiti u tamu.

Trailer Riverdale sezona 3

Riverdale je američka teen serija koja prati zgode i nezgode desetaka srednjoškolaca na sjeveroistoku Sad-a. Snimljena prema kultnom stripu o Archie Andrewsu, hrabrom poštenjačini čiji ga nesebični činovi vrlo često dovode do naizgled neriješivih situacija. Osim crvenokosog glazbenika i sportaša Archiea, serija prati i njegove prijatelje, povučenog, ozbiljnog i usredotočenog Jugheada Jonesa, koji i pripovijeda cijelu prvu sezonu serije. Jughead je sin vođe Serpentsa, bande na jugu grada Riverdalea koji su u vječitom sukobu s dobrostojećim stanovnicima. Malo pomalo, Jughead postaje jedan od glavnih likova, odgovoran za rješavanje bezbrojnih misterija Riverdalea, kao što su slučaj serijskog ubojice koji terorizira grad i glavnu  junakinju Betty Jones, Archijevu susjedu i najbolju prijateljicu, tipičnu djevojku iz susjedstva, plavokosu navijačicu koja iza “savršene” slike skriva mračne tajne, kao i većina stanovnika ovog malenog, ali zapetljanog grada. Betty i Jughead se zaljube te poput pravih detektiva upliću u najskrivenije tajne.

Povezano: Najbolje nove TV Serije 2018

Prva sezona prati zastrašujući slučaj ubojstva sina lokalnih bogataša Blossoma, Jasona, čija je smrt potresla cijeli do tada na privid tipičan i miran američki gradić. Ali Riverdale je sve samo ne tipičan. Blossom su hladna, zatvorena obitelj koja se bavi proizvodnjom sirupa od javora, a iza masivnih i raskošnih vrata svog velebnog izdanja skrivaju nezamislive tajne. Jasonova blizanka Cheryl Blossom je popularna voditeljica navijačica, neugodna i bezobrazna te često vrijeđa ne samo one koje ne podnosi, već i mnoge prijatelje. Cheryl također skriva mnoge tajne koje se postepeno otkrivaju.

U već zakompliciranu priču Riverdalea i njegove sve samo ne nevine stanovnike stiže i bogata obitelj Lodge iz New Yorka, koja ima skrivene namjere vezane za grad i njegove stanovnike. Ni iza njihovih vrata ništa nije nevino. Hiram i Hermione Lodge su supružnici koji se ne podnose, a sav njihov međusobni prijezir se najviše odražava na njihovu kći Veronicu, razmaženu bogatašicu koja ubzro postaje jedan od glavnih ženskih likova te otkrivamo i njenu drugu stranu, odlučnu, hrabru i nepokolebljivu te odanu prijateljima. Veronica vrlo dobro poznaje vlastitog oca te se i okreće protiv njega, ali ni ne sluti kakve će to nevolje prouzročiti svima, a posebno Archieu u kojeg se brzo i zaljubila.

Serija obiluje mnogim upečatljivim sporednim likovima pa upoznajemo i Archieva samohranog oca Freda Andrewsa koji se cijeli život bori kako bi sinu pružio ugodan život. Bettini roditelji su lokalni novinari, upoznati sa svim tajnama grada, a također skrivaju nezamislivu tajnu. Bettin drugi najbolji prijatelj Kevin Keller je sin lokalnog šerifa, homoseksualac koji se skriva iza sarkastičnih komentara i večernjim trčanjem šumom. Nisu Serpentsi jedine lokalne bande. Ghoulies su njihovi najveći neprijatelji koji im svako toliko uzrokuju dodatne probleme. Josie McCoy, Reggie Mantle, Penny Peabody, Dilton Doiley, Polly Cooper, Ethel Muggs i mnogi drugi sporedni likovi dodatno obogaćuju isprepletane živote glavnih junaka ove otkačene i maštovite serije.

Riverdale je serija koju će mnogi mrziti jer parodira tipične američke junake i situacije, mnogi će je obožavati jer će se zainteresirati za događaje koji su mnogo puta toliko apsurdni da ih jednostavno neće moći otjerati s fotelje i ugasiti televizor jer će morati saznati što se dalje dogodilo. Likovi su pretjerani, radnja je toliko nevjerojatna da bi bila istinita, srednjoškolci se ponašaju kao odrasli ljudi, a radnja je svakom epizodom sve smješnija i luđa. Ponekad se zapitate zašto ja to gledam i smijete se sami sebi, ali i dalje gledate i uvlači vas u svoju zakompliciranost.

Riverdale je moj najnoviji “guilty pleasure” i preporučam ga svakome tko se želi malo odmoriti od zahtjevnih serija i filmova i opustiti se uz vatromet zavrzlama, na trenutke i sapuničastih preokreta, ali i odlične glazbe i na kraju krajeva, originalnih priča koje prate stanovnike Riverdalea.

Similar Posts